Ege Kimliğini çaldırınca günleri kâbus oldu

Kimliğini çaldırınca günleri kâbus oldu

02.12.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

İşadamı Gürol İyigün’ün kimliklerini çalan zanlı; dolandırıcılık, hırsızlık yaptı, 25 telefon hattı açtırıp 5 bin 500 liralık da görüşmede bulundu

Kimliğini çaldırınca günleri kâbus oldu

Bostanlı ve Alsancak’ta restoran işleten, İzmirli tanınmış işadamı Gürol İyigün’ün geçen temmuzda spor salonundan kimliklerinin bulunduğu cüzdanının çalınmasıyla hayatı karardı. Polise başvurup işlemleri yaptıran İyigün’ün, kâbus dolu günleri Facebook ile başladı. Tanımadığı birinin kendisine hakaretler edip dolandırıcılık suçlamasında bulunmasıyla şaşıran Gürol İyigün, hırsızın kendi adıyla kayıt olduğu alışveriş sitesi üzerinden cep telefonu satma vaadiyle dolandırıcılık yaptığını öğrendi. Hakaret eden kişinin de dolandırılan mağdurlardan biri olduğu ortaya çıktı.

Son suçlama, hırsızlık...
İşadamı İyigün’e sonraki şok ise peşpeşe gelen, adına düzenlenmiş 25 telefon hattına ait faturalar oldu. Hırsızın üç telefon operatöründen yine işadamının kimlik bilgileriyle 25 telefon hattı açtırdığı ve toplam 5 bin 500 TL’lik görüşme yaptığı tespit edildi. İyigün’e bu kez de operatörler tarafından tahsilat için davalar açıldı.
Banka şubelerinden, telefon operatörlerine, internet sitelerine kadar tüm birimlerde araştırma yapıp adını temize çıkarmanın mücadelesini verdiği sırada Gürol İyigün hakkındaki son suçlama ise hırsızlık oldu. Cüzdanını çalan kişinin, İyigün’ün ehliyet bilgileriyle Balçova’da bir spor salonuna üye olduğu, buradan da iki müşterinin cüzdanlarını çaldığı ortaya çıktı, işadamı hakkında bu kez hırsızlıktan dava açıldı.
Hırsızın önüne geçemediğini dile getiren Gürol İyigün, “Yaptıklarını temizlemeye çalışırken yenileri karşıma çıkıyor. Nasıl davranacağımı şaşırdım, hayatım karardı. Hırsızın resmi var, ama yakalanamıyor. Dolandırıcı oldum, hırsız oldum şimdi ne olacağımı düşünüyorum. Hırsızın yakalanıp kâbusumun bitmesini istiyorum” dedi.