Ege Kınık, hastanesine kavuştu

Kınık, hastanesine kavuştu

14.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

.

Kınık, hastanesine kavuştu

İzmir Kınık’ta 2 yıl önce yapımına başlanan devlet hastanesinde inşaat tamamlandı, hizmet başladı

Haberin Devamı

Kınık Devlet Hastanesi’nin 2017 yılında başlayan inşaat çalışmaları, bu yılın ilk ayında tamamlandı. 6 bin 156 metrekare kapalı alanda, 2 katlı ve 25 yataklı olan hastane, atamalar ve yönetici görevlendirmesinin tamamlanmasıyla bu ay hizmete açıldı. İlçede toplum sağlığı merkezi acil servisi dışında herhangi bir devlet hastanesi bulunmadığı için hastalar çevre kentlere gidiyordu. Kınık Devlet Hastanesi’nin hizmete girmesiyle önemli bir ihtiyaç giderilmiş oldu. Hasta kabulüne Pazartesi günü başlandı.

‘Hayırlı olsun’

Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, kurumu ziyaret etti. Hastane yöneticilerine ‘hayırlı olsun’ dedi, hastalara geçmiş olsun dileklerini iletti. Başkan Doğruer, kente devlet hastanesi yapılması için yoğun bir çalışma yürütmüştü. Kınık Devlet Hastanesi’nde acil servis, ameliyathane, yoğun bakım servisi, anestezi servisi, çocuk servisi, kadın doğum servisi, dahiliye servisi, genel cerrahi servisi, fizik tedavi servisi, üroloji servisi ve diş polikliniği hizmet vermeye başladı. Komşu ilçe Bergama’daki devlet hastanesinden gelecek doktorlar, 2 gün göz tedavisi hizmeti verecek.

Haberin Devamı

Kınık, hastanesine kavuştu

Üreticiler, sorunlarını konuştu

Kınıklı üreticiler, sorunlarını tartıştı. Denizbank Kınık şubesi ile İzmir Veteriner Hekimleri Odası, Ziraat Mühendisleri İzmir Şubesi ve İzmir Köy Kooperatifleri tarafından düzenlenen toplantıda çiftçiler bir araya geldi. Toplantıya, Kaymakam Mustafa Ergün, Köy Kalkınma ve Diğer Tarımsal Amaçlı Kooperatifler (Köy-Koop) Birliği Genel Başkanı Neptün Soyer, Kınık Ziraat Odası Başkanı Murat Tosun, Kınık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mehmet Güler ve muhtarlar da katıldı.