Ege Kırsalda her şey çok farklı olacak

Kırsalda her şey çok farklı olacak

19.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Tarım Üniversitesi ile Köy Enstitüleri’nin ruhunu canlandıracaklarını belirten İzmir Büyükşehir Başkan Tunç Soyer “Kentimizde yeşeren tohum tüm ülkeyi ve dünyayı saracak. Kadim Anadolu bilgisi modernizimle buluşacak” dedi.

Kırsalda her şey çok farklı olacak

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Köy Enstitüleri’nin 79’uncu kuruluş yıldönümünde, Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği’nin (YKKED) Aydınlanma Onur Ödülü Töreni’ne katıldı. Muzaffer İlhan Erdost’un ödülün sahibi olduğu etkinlikte konuşan Başkan Soyer, “Köy Enstitüleri’nin ruhunu İzmir Tarım Üniversitesi ve ona bağlı tarım okullarıyla canlandıracağız” dedi. Pek çok uzmanın dile getirdiği gibi, “Köy Enstitüleri kapatılmasaydı bugün her şey çok farklı olurdu” sözünü hatırlatan Başkan Soyer, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

İthalata gerek kalmazdı

“Her şeyden önce, kırsalda ve şehirlerde yaşayan insanlarımız birbirini çok daha iyi tanıyacaktı. Zira bu enstitüler, Anadolu’daki kadim bilginin, modern, akademik bilgiyle bir sentezini yapacaktı. Böyle olunca, tarım politikalarına yalnızca tarım tekellerinin lobi faaliyetleri değil, aynı zamanda Türkiye’nin kendi öz tarım kültürü ve örgütlü olan çiftçilerimiz yön verecekti. Bu sayede yerel tohumlarımızı koruyacak, ithal, hibrit tohumlara mahkum kalmayacaktık. Patatesi, buğdayı, samanı, tarım için gerekli olan girdileri ithal etmek zorunda kalmayacaktık. Özetle, kendi kendini doyuran ve doğduğu yerde yaşayan bir halk olacaktık.”

İki eski bakan mecliste

İzmir Büyükşehir Belediyesi nisan ayı olağan Meclis toplantısının ikinci oturumu gerçekleşti. Büyükşehir meclisinde daha önce bakanlık yapan iki isim de yer aldı. 21. Dönem İzmir Milletvekili ve eski Kültür Bakanı Suat Çağlayan ile 18 ve 19’uncu dönemlerde İzmir Milletvekilli olan, aynı zamanda Bayındırlık ve İskan eski Bakanlı Halil Çulhaoğlu, CHP’den meclis üyesi seçildi. AK Parti İzmir Kadın Kolları İl Başkanı Dilek Yıldız Büyükdağ da mecliste yer aldı. Bedensel engelli üye Ahmet Uğur Baran da kendisi için özel yapılan sıra için teşekkür edip çalışmalarına başladı.