Ege Kısa Kısa

Kısa Kısa

13.03.2004 - 00:00 | Son Güncellenme:

Kısa Kısa

Kısa Kısa



Talihsiz aday
SHP Karşıyaka Belediye Başkan Adayı Cevdet Tümtürk, kanalete takılıp düşünce kırık kolla seçime girmek zorunda kaldı. Seçimler öncesi talihsizlik yaşayan ve alçılı koluyla çalışmalarını yürüten Tümtürk, "Seçimler öncesi vatandaş olarak verilen sorumsuzca hizmetin kurbanı oldum. Amacım, Karşıyaka'yı Cumhuriyetin 100'üncü yılında Avrupa Birliği Kentler standardına kavuşturmak. Yolsuzluğu ve yoksulluğu olmayan bir kent yaratmak. İlçeyi iki farklı bölge olmaktan kurtaracağız. Kentsel dönüşüm projeleriyle Karşıyaka'yı sanat, spor ve kültür merkezi yapacağız" dedi.

AKP'li Taha Aksoy'a albüm gibi broşür
AKP, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Taha Aksoy için tanıtım atağı başlattı. AKP, Aksoy'u tanıtmak için fotoğraf albümü gibi broşür bastırdı. Broşürlerde fotoğraflarla Aksoy'un çocukluk, gençlik yılları evliliği ve çocukları, eğitimi, mesleği ve çalıştığı şirketler anlatıldı. Ayrıca poster ve küçük afişler bastırıldı.

28 Mart'ta ülkenin kaderi belirlenecek
MHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hasan Tahsin Kocabaş, 28 Mart yerel seçimlerinin ülke açısından tam bir "kader seçimi" olacağını söyledi. MHP Adayı Kocabaş, "28 Mart, Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsız kalabilmesi ve toprak bütünlüğünün korunması açısından bana göre tam bir kader seçimi" şeklinde konuştu.



Ödemiş'te seçim kirliliğine son verildi
İzmir'in Ödemiş İlçesi'nde siyasi parti temsilcileri, seçim döneminde ses, görüntü ve çevre kirliliği yaşanmaması için protokol imzaladı. Protokol uyarınca, 18 Mart'tan başlayarak gündüz propaganda amacıyla kullanılan taşıtlardan yüsek sesle anonslar yapılmayacak. Taşıtlar gece anons yapmayacak. Geceleri taşıt konvoyu yapılmayacak.

DSİP güçbirliğini bıraktı
Solda Demokratik Güçbirliği'ni oluşturan altı partiden biri olan Devrimci Sosyalist İşçi Partisi (DSİP) oluşumdan ayrıldı. İzmir İl Başkanı Recep Aykın solda gerçek birlik yönündeki çalışmalara genel olarak destek vereceklerini açıkladı. Aykın, "İzmir'de Solda Demokratik Güçbirliği'nde yer almamız, birliğin poltikaları nedeniyle artık mümkün değil" dedi.

Bostanlı'ya marina sözü
DYP Karşıyaka Belediye Başkan Adayı Cevat Kırkpınar, Bostanlı'da yapımı duran otel inşaatının marinayla birlikte yeniden canlandırılacağını söyledi. Belediye meclis üye adaylarıyla birlikte esnafı ziyaret eden Kırkpınar, Bostanlı ve Mavişehir'in 5 yıldızlı bir otele ihtiyacı olduğunu belirtirken, yarım kalan inşaatın semte kazandırılacağını söyledi.

CHP'li Abdül Batur:İlklerin başkanıyım
Narlıdere Belediye Başkanı CHP'li Abdül Batur 29 Mart sabahı yeni projelerinin startını vereceğini söyledi. Batur, "Hizmet süresince hep ilklerin başkanı oldum. Narlıdere'de ilk kültür merkezini, ilk spor salonunu, ilk yaz spor okulunu ve dersaneyi açtık. İlk cumhuriyet balosunu gerçekleştirdik, Pir Sultan Abdal Heykeli diktik, ilk olarak öğrencileri Ankara'ya Anıtkabir'e götürdük" diye konuştu.

AKP'li Aras: Yepyeni bir Urla yaratacağım
İzmir'in Urla İlçesi'nin AKP'li Belediye Başkan Adayı Dr. Mustafa Aras, "Yepyeni bir Urla için adayım" dedi. Aras, "Urla, yıllardan beri gelişmemiş, bir köy görüntüsünde. Urla'yı bu görüntüden kurtarmak için yola çıktım. Urla'yı deniz kenti yapıp, adalara deniz taksisi seferleri koyup, turistik hale getireceğim. İlçede kültürel aktaviteler artacak" diye konuştu.

Avkıran, Güzelbahçe'ye toplu işyeri yapacak
Güzelbahçe Belediye Başkanı Ertan Avkıran, ilçe esnafının işyeri gereksiniminin karşılanması amacıyla Toplu İşyeri Projesi gerçekleştirileceğini söyledi. CHP'li Avkıran, Yaka Mahallesi'nde, Maltepe Askeri Lisesi'ne bitişik belediye arazisinde 10.800 metrekarelik alanda gerçekleştirilecek projenin 75 dükkanı kapsadığını kaydetti.

Şeyhoğlu Ailesi'nden 3. kütüphane Ayaskent'e
Eğitimci Yazar Recai Şeyhoğlu ve annesi Rasime Şeyhoğlu üçüncü kütüphanelerini Bergama Ayaskent'te yaptırdı. Daha önce Kozak Bölgesi'nde iki kütüphane yaptıran Şeyhoğlu Ailesi, üçüncüsünün açılışını yarın yapacak. Açılışa katılmak isteyen İzmirliler için yarın saat 10.00'da Gaziosmanpaşa Bulvarı'ndan otobüs kalkacak.

Okuma-yazma öğrendiler halayla kutladılar


Manisa Valiliği öncülüğünde yürütülen okuma - yazma kurslarının birinci dönem kursiyerleri sertifikalarını aldı. Vali Orhan Işın'ın Eşi Aysel Işın, sertifikaları verdikten sonra bayanlarla halay çekti. Şehzadeler İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törende, 34 bayan sertifika aldı.


EÇEV'in etkinliğinde Atatürk Destanı sunuldu
Ege Çağdaş Eğitim Vakfı'nın (EÇEV), Özel Türk Koleji'ndeki etkinliğinde Uşakizade Latife Hanım Köşkü Müdürü Ahmet Gürel'in "Atatürk Destanı ve Latife Mustafa Kemal" saydam gösterisi sunuldu. Etkinliğe İzmir Valisi Yusuf Ziya Göksu, İTK Genel Müdürü Oğuz Tatış, EÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Gülgün Ünal ve EÇEV bursiyeri ile kursiyerleri katıldı.

Hoşgeldin Amerika'yı tiyatroseverler beğendi
İzmir Devlet Tiyatrosu Konak Sahnesi'nde sahnelenen Haluk Işık'ın yazdığı "Hoşgeldin Amerika" yoğun ilgi gördü. İlk gösterimi Vali Yusuf Ziya Göksu, Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Mesutoğlu başta olmak üzere çok sayıda tiyatrosever izledi. Oyunda 1946'da Missouri Savaş Gemisi'nin İstanbul'a ziyareti sırasında, genelev Ziba'da yaşanan olaylar işleniyor.

EGE