Ege Kişiye özel terzide adres: Nadir Demir

Kişiye özel terzide adres: Nadir Demir

24.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Kişiye özel terzide adres: Nadir Demir

İzmir’in lider marka isimlerinden biri olan Nadir Demir, giyim kuşamına özen gösteren ve kişisel markalarını yönetenlerin adresi olmaya devam ediyor...

Haberin Devamı

Geçmişte “mecburiyet” olan elbise dikim işi ve bu işi yapan terziler, bugün varlıklarını “kişiye özel dikim-tasarım” ekseninde sürdürüyor. Bu özel mesleğin geçmişten bugüne değişimini anlayabilmek için babasının terzisinde başladığı işini sevgiyle yapan, İzmir’de kişiye özel terziciliğin örnek ismi Nadir Demir’i tanımak gerekir... İlkokul yıllarında çırak olarak başladığı babasının terzisinin dükkânında, o kumaş kokusunu alınca, bu meslek Demir’in hayat ritmi ve işi oldu.

“Bu iş beni hayata bağlıyor, bununla yaşıyor, nefes alıyor, hayata bağlanıyorum” diyen Demir, ilk terzi atölyesini 2006 yılında, henüz daha 25 yaşında, Konak’ta açtı. Bugün ise Alsancak merkez olmak üzere ayrıca 2 atölyesinde ustalarıyla birlikte hizmet veriyor. Atölyesinin birinde gömlek ve pantolon, diğerinde ise takım elbise, kaban, yelek dikiyor.

Haberin Devamı

Yaşam koçluğu gibi

Kişiye özel terzilik biraz da yeni dönemde yaşam koçluğu gibi. Kıyafet, insanın hayatını büyük ölçüde ele geçirince kişisel marka yaratmak da kaçınılmaz oluyor. Terziliğin yaratıcılığı, özgünlüğü ve kişiselleştirmeyi sağladığını belirten Nadir Demir, “Bu işi, kişiye özel dikimi, herkese ortalama gelir düzeyine indirmeliyiz. Kişiye özel gardırop hizmeti veriyoruz. Kişinin mevcut kıyafetlerini dizayn ediyoruz. Özel olarak kişiye uygun hale getiriyoruz. Terziliğin gereğini yapıyoruz. Müşteriyi şık giyindirmek özel hissettirmek istiyoruz. Bundan sonraki süreçte insanlara daha çok yaklaşmak, ulaşmak, korku duvarlarını kırmak, fiyatları makul seviyelere çekmek istiyorum. Yoğun iş temposu olan günde 3-5 iş toplantıya katılan sunumlar yapan iş insanlarına fark yaratan kombinler hazırlıyoruz. Özel gecelere yemeklere kokteyl ve davetlere katılanlara çok özel tasarımlarla sıra dışı bir çizgi oluşturuyoruz. Renk seçimlerimizi kombinlerimizi ona göre ayarlıyoruz. Kişiye özel tasarımları yaparken müşterinin bulunduğu ofisine hizmet veriyoruz. Provaları ve kumaş seçimlerini orada yapıyoruz” dedi.

Kişiye özel terzide adres: Nadir Demir

‘TADİLATÇILIK DEĞİL’

Özel dikimin eski parlak günlerine dönmesini isteyen Demir, “Terzilik, tadilatçılık değildir. Ben alaylıyım, sahadan, yani bu işin mutfağından geliyorum. İnsanların bir mağazaya girip alışveriş yaptığı gibi terziye gidebilmeli. Özel dikim, bol veya dar bir kesim değil, tamamen sizin kesiminizdir. Giyim tarzımızı vücudumuza göre, size özgün olmalı. Giyim yaşam standardı ile örtüşmeli, fark yaratmalı, bu herkes tarafından hissedilmeli. Bu işi herkesin giyebileceği bir maliyetle yapmalı. İnsanlar kendi modalarını kendisi yaratmalı” diye konuştu.

Haberin Devamı

Demir’e göre İzmir’de kişiye özel terzi sektöründe çok ciddi bir boşluk var, “Kullandığımız ürünler, dünyanın en kaliteli İngiliz, İtalyan kumaşları ve yerli üretimler. Kurumsal firmalara, isimli, logolu, kendi tarzlarına uygun dikimler yapıyoruz. Herkesin kendine özel terzisi olmalı. Gerçek usta tarz yaratan modayı takip eden özgün işler ortaya koyandır. Kişiye özel terzilikte, moda ve giyim sektöründe önce İzmir ardından da Türkiye’de ulusal bir marka olmak istiyorum” diyor.

Ünlü işadamları var

Haberin Devamı

İzmir’de birçok ünlü ismin özel terziliğini yapan Demir’in müşterileri arasında; Mesut Sancak, Cem Bakioğlu, Nail Özkardeşler, Bülent Şenocak, Deniz Barçın, Çetin Koçak, Ender Yorgancılar, Erdoğan Özgörkey, Emre Sarıgedik ve Ahmed Başçı da bulunuyor. “Müşterinin vücut anatomisini inceleyerek, ten rengine, kilosuna boyuna göre bir tarz belirliyoruz müşterinin kendisini daha iyi hissetmesini sağlıyoruz” diyen Demir “İnsanları vücutları ile barıştırıyoruz. Özgüvenlerinin ortaya çıkmasını sağlıyoruz. Vücudunun farklı yönlerinin ön plana çıkarıyoruz. İstemediği yönlerini kapatıyoruz. Daha özel fit görünmesini sağlıyoruz” diye konuştu.

Kişiye özel terzide adres: Nadir Demir

Farkı detaylarda

Kişiye özel terzilikte asıl farkın ortaya konulan detaylarda ortaya çıktığını belirten Nadir Demir, “Detaylar gömlek ve ceket yakasının yanı sıra kullanılan düğme, mendil, kravat gibi o kıyafetin yıldız parçası olmaktadır. Fark da orada ortaya konmaktadır” dedi.

Kişiye özel terzide adres: Nadir Demir

KİŞİYE ÖZEL AYAKKABI

İzmir’de kişiye özel terzide bir ilk olan kişiye özel ayakkabı tasarımı da yaptıklarını belirten Nadir Demir, “Ayakkabı kişiye özel hem şık hem konforlu olmalıdır. Gömlekte de kişiye özel olarak tasarlıyoruz. Yaka, boyun yapısı ve göbek önemli. Kişinin vücuduna göre tasarlanan gömlekler yüzde 100 pamuk kumaştan yapılan kişiye özel tasarlanan gömlekler, piyasadaki markalı gömleklerden daha uygun fiyata yapılmaktadır. Yeni nesil ütü istemeyen (Noniron) teknoloji kumaşlar kullanılmakta. Bayanları ütü derdinden kurtarıyoruz. Her zaman yeniliğin yeni şeyler ortaya koymanın peşinden gidiyoruz” diye konuştu.