Ege Koç’tan krize iki bakış

Koç’tan krize iki bakış

23.05.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

Mustafa Koç: Bardağın boş tarafına bakarsak göstergeler hala karamsar tablo çiziyor. Dolu tarafa bakarsak krizin hızının kesilmekte olduğunu görüyoruz

Koç’tan krize iki bakış

Koç Topluluğu’nun farklı bölgelerdeki bayileriyle bir araya gelerek, görüş alışverişinde bulunmak amacıyla düzenlendiği Anadolu Buluşmaları’nın 15’incisi İzmir’de yapıldı. Koç Holding Başkanı Mustafa Koç, CEO  Bülent Bulgurlu, Kurumsal Yönetim Kurulu Üyesi ve Kurumsal İletişim ve Bilgi Grubu Başkanı Ali Koç da katıldı.
Mustafa Koç, Anadolu Buluşmaları’nın yaklaşık 70 bin kişilik Koç Ailesi’-nin iletişimi açısından son derece önemli bir platform olduğunu ifade etti. Koç, ekonomik gelişmeleri de değerlendirdi, dünyanın ve Türkiye’nin zor günlerden geçtiğini belirtti. Küresel ısınmanın dünya iklimini bütün olarak değiştirmesi gibi, finans piyasalarındaki aşırı ısınmanın da 2008’den itibaren küresel ekonomik iklimin değişmesine sebep olduğunu vurguladı.  Koç, bardağın boş tarafından bakıldığında göstergelerin hala karamsar tablo çizmeye devam ettiğini, IMF’in son “Dünya Ekonomik Görünümü Raporu”nda dünya ekonomisine ilişkin tahminini yeniden revize ettiğini hatırlattı, şunları kaydetti: “Buna göre dünya ekonomisinde 2009’da yüzde 1.9 daralma öngörülüyor. Bardağın dolu tarafından baktığımızda ise krizin artık hızının kesilmekte olduğunu görüyoruz. Çeşitli borsalardaki yükselme eğilimleri, emtia fiyatlarındaki düşüşün durması, bazı Asya ülkelerinde imalat sanayinden artış sinyalleri gelmesi bu görüşü destekliyor. Nitekim IMF, 2010’da dünya ekonomisinin yüzde 1.3 oranında büyüme sergileyeceğini, dünyada iyileşme sürecinin ivme kazanacağını söylüyor.”

“En az etkilendik”
Koç, stratejik ve vizyoner yaklaşım sayesinde, krizin etkilerini asgari seviyede tutmayı başardıklarını da dile getirdi, “Bu zor dönemde de güçlü, istikrarlı ve verimli olmaya odaklanacağız” dedi.