Ege Kocaoğlu: Birlik olmazsak sürecek

Kocaoğlu: Birlik olmazsak sürecek

01.06.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

“Ulus, ülke bilinci olmayanlar tarafından yönetildikçe bunlar başımıza gelecek” diye konuşan Başkan Kocaoğlu; birlik, beraberlik, tasarruf ve üretim çağrısı yaptı

Kocaoğlu: Birlik olmazsak sürecek

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İskenderun’da, ikisi İzmirli altı askerimizin şehit edildiği saldırı sonrası, oldukça sert açıklamalar yaptı. Bornova’da cemevi olarak da hizmet verecek Altındağ Kültür Merkezi’nin temel atım töreni öncesi, şehitler ve Gazze’ye insanı yardım götüren gemilerde İsrail askerleri tarafından öldürülen yolcular anısına saygı duruşu yapıldı.

30 yıldır aynı film
Daha sonra kürsüye gelen Başkan Kocaoğlu, çeşitli güçlerin, petrol ve doğalgaz denizi üzerindeki coğrafyada emelleri uğruna pek çok oyun oynadığını ifade etti, şöyle konuştu: “Bize düşen rolü de hem biçiyor hem dikiyor hem de uygulatıyorlar. 30 yıldır terör belasıyla uğraşıyoruz. Bunun çözümü ne? Zayıf olduğumuz, dışa bağımlı olduğumuz müddetçe, ulus bilinci, ülke bilinci olmayan insanlar tarafından yönetildiğimiz müddetçe bunlar başımıza gelecek. Bizdeki esas eksik budur.”
Siyasi partilerin, başbakanlar, milletvekilleri, belediye başkanları ve meclis üyeleri dahil herkesin araç olduğunu dile getiren Kocaoğlu, şöyle devam etti: “Biz gideriz başkası gelir. Ama esas olan ülke çıkarı, Türkiye Cumhuriyeti’nin ve çocuklarımızın geleceğidir. Bunun için ülke bağımsız olmalıdır. Ki, kirli eller insanlarımızı öldürmesin. İnsanımız üzerinde çirkin oyunlar oynanmasın. Bunun için yapacağımız tek şey birlik olmaktır. Birbirimizin ufak tefek farklılıklarını hoşgörmek zorundayız. Eğer biz birlik olamaz, içeride birbirimize düşersek; bu bizim dışımızdaki, bu topraklar üzerinde oyun oynamak isteyen ve oynayan güçlerin ekmeğine yağ sürmektir.” Birlik, beraberlik, tasarruf ve üretim çağrısı yapan Başkan, Türkiye’nin, devletler liginde süper lige çıkacak güce sahip olduğunu da vurguladı.