Ege Kocaoğlu’ndan hükümete: “Samimiyetinizi görelim”

Kocaoğlu’ndan hükümete: “Samimiyetinizi görelim”

24.02.2009 - 05:00 | Son Güncellenme:

Büyükşehir Belediye Başkanı, Sarnıç’ta AKP’ye böyle seslendi, “Hakkımız olanı vermeyip, sonra da ‘İzmir buna layık değil’ diyorsunuz. Bu yıldan itibaren İzmir’in verdiği vergiyi beş yıl boyunca hakkıyla ödeyin” dedi

Kocaoğlu’ndan hükümete: “Samimiyetinizi görelim”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu’yla birlikte, Gaziemir Belediye Başkan Adayı Halil İbrahim Şenol’un seçim bürosunu açtı. Ardından da Sarnıç’ta halka seslendi. Kocaoğlu, beş yıllık başkanlığı döneminde hiçbir belediyeye ayrım yapmadığını söyledi, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın da 81 ile eşit davranması gerektiğini kaydetti.
AKP’nin, İzmir’e hizmet konusunda samimi olması gerektiğini belirten Kocaoğlu, şöyle devam etti: “Hükümet, İzmir’in verdiği her 100 liranın sadece 22 lirasını yatırım olarak geri vermiş. Başbakan Erdoğan, ‘Ben baraj yapacağım, sen havasını atacaksın. Böyle yağma olur mu’ demedi mi? Biz 57 belediye başkanı arasında parti ayrımı yapmadan hizmet verdik. İzmir’den oy isteyenlere sesleniyorum: Önce samimi olun. Hakkımız olanı vermeyip, sonra da, ‘İzmir buna layık değil’ diye nutuk atıyorsunuz. Bu yıldan itibaren İzmir’in verdiği vergiyi, beş yıl boyunca hakkıyla ödeyin, samimiyetinizi görelim. Aba altından sopa göstermediğinizi, ‘oy karşılığı yatırım’ diyerek, halkı tehdit etmediğinizi görelim.”

Üç isim yanyana
Aziz Kocaoğlu ve partililer, daha sonra Çankaya’daki merkez seçim bürosunun açılışında buluştu. Törene, Konak belediye başkan adaylığı karmaşası damga vurdu. İlçe Seçim Kurulu’nun adaylığını iptal ettiği eski CHP İl Başkanı Kemal Karataş, mevcut başkanı ve aday adayı Muzaffer Tunçağ’la adı kulislerde adaylık için öne çıkan eski İzmir Milletvekili Erdal Karademir yan yana geldi. Çevreye gülümseyen üç CHP’li, birbirleriyle konuşmadı. Bir grup, “Konak’a Tunçağ yakışır” sloganları atınca, Karataş büro açılmadan ayrıldı.


“Karataş’ın yaşadığı olay hepimizi üzdü”
Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir İl Başkanlığı görevindeyken sert tartışmalara girdiği Konak Belediye Başkan Adayı Kemal Karataş’ın adaylığının düşmesini, ‘şanssız bir durum’ olarak değerlendirdi. Karataş’ın adaylığına itiraz edilmese, seçim kazandıktan sonra başkanlığının düşmesi olasılığının bulunduğuna dikkat çeken Kocaoğlu, “Bu, bir anlamda partimiz açısından iyi oldu. Bunu, Kemal Karataş’ı hedef alarak söylemiyorum. Çünkü kendisi 40 yılı aşkın süredir partiye emek veren biridir. Bunun yaşanması hepimizi üzmüştür” dedi.

İtiraz rededildi
Karataş, Konak İlçe Seçim Kurulu’nun adaylığını iptal kararına, İl Seçim Kurulu’na başvurarak itiraz etti. Karataş, itirazında CHP Genel Merkezi’nin yasal süresinde istifa ettiği ancak belli konularda karar alması için görevlendirildiğinin yeraldığı açıklama yazısını da İl Seçim Kurulu’na verdi. Ancak İl Seçim kurulu Karataş’ın itirazının redetti. Bunun üzerine Karataş, Yüksek Seçik Kurulu’na başvuracağını açıkladı.