Ege Kocasından olmayan iki çocuğuna nafaka istedi

Kocasından olmayan iki çocuğuna nafaka istedi

30.05.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hurdacılık yaparak geçimini sağlayan Osman Çürümez, iki çocuğun kendisinden olmadığını öğrenince yıkıldı. Çürümez’i asıl yıkan, boşandığı eşi Nimet Şahin’in, çocuklar için nafaka istemesi oldu

Kocasından olmayan iki çocuğuna nafaka istedi

Karabağlar’da hurdacılık yaparak geçimini sağlayan ve eşine karşı açtığı boşanma davasında, biri 15, diğeri 12 yaşındaki iki çocuğun da DNA testiyle kendisinden olmadığını öğrenen Osman Çürümez, yeni bir davayla yıkıldı. Nimet Şahin, boşandığı eşinden olmadığı mahkeme kararıyla kesinleşen çocuklar için nafaka istedi.

9 ay hapis cezası aldı

Hurdacı Osman Çürümez, 21 yıl önce Nimet Şahin’le evlendi. Çiftin 15 yıl önce oğulları, 12 yıl önce kızları doğdu. Osman Çürümez, bir yıl önce İstanbul’a çalışmaya gitti, bu sürede eşi Nimet Çürümez’in evdeki eşyaları satıp çocukları yanına alarak Ankara’daki ailesinin yanına gittiğini öğrendi. Evini terk eden eşine telefonla ulaşan Çürümez, “Çocuklar zaten senden değil” cevabıyla yıkıldı. Mahkeme, çiftin boşanmasına karar verdi. DNA testi sonucu çocukların, Osman Çürümez’den olmadığı anlaşıldı. Nimet Şahin, buna rağmen nafaka davası açarak şaşırttı.

Namazdan geldi, intihar etti

Manisa’nın Turgutlu İlçesi’nde, 76 yaşındaki Hüseyin Solak, başına dayadığı tabancayla canına kıydı. Sabah namazından çıkan Hüseyin Solak, Yiğitler Mahallesi’ndeki evinde, kurusıkıdan çevirme tabancasını başına dayayıp tetiğe dokundu. Silah sesine uyanan yan odadaki eşi tarafından kanlar içinde ağır yaralı halde bulunan Solak, ambulansla Turgutlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanedeki ilk müdahalenin ardından durumu ağır olan Solak, İzmiri Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Solak, doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamadı.

Kula’da rehabilitasyon merkezi hizmete girdi

Manisa’nın Kula İlçesi’nde 80. Yıl Engelsiz Yaşam, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, törenle açıldı. Törene Vali Celalettin Güvenç, Kaymakam Muzaffer Şahiner, Belediye Başkanı AK Partili Selim Aşkın, AK Parti Manisa milletvekili adayı Hüseyin Tanrıverdi, Sosyal Hizmetler Manisa il Müdürü Aydın Yılmaz ve vatandaşlar katıldı. Sosyal Hizmetler İl Müdürü Aydın Yılmaz, beş bloktan oluşan rehabilitasyon merkezi inşaatına 2009 yılında başlandığını ve geçen yıl Aralık ayında tamamlandığını söyledi. Yılmaz, yaklaşık 1.5 milyon liraya mal olan merkez için arsa bağışında bulunan ve yapımına katkı koyan hayırseverlere teşekkür etti. Rehabilitasyon merkezinin açılışında engelli 6 vatandaşa akülü araba hediye edildi.

Kadınlar, şiddete karşı yasa çıkarılmasını istiyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi 2. Olağan Genel Kurul toplantısı gerçekleştirildi. Kent Konseyi Kadın Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi Sevgi Zengin, bugüne kadar yaptıkları çalışmaları anlattı. Kadın Meclisi’nin çok sayıda kamu ve kadın sivil toplum kuruluşunun katılımcı bir yönetim anlayışıyla, İzmir’de yaşayan tüm kadınlara açık olduklarını söyleyen Zengin, kadınlara yönelik desteklerinin devam edeceğini açıkladı. Toplumsal Cinsiyet ve Ayrımcılıkla Mücadele Çalışma Grubu Başkanı Birgül Değirmenci, grubun ileriye yönelik yaşama geçirmeyi hedeflediği çalışmaları anlattı. Değirmenci, “Toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadına yönelik aile içi şiddetle mücadele konularında yasal düzenlemeler yapılmasını iöstiyoruz. Şiddete başvuran erkeklerin rehabilite edilmesi sağlanmalı. Şiddet gören kadın ve çocukları, mutlaka koruma altına alınmalı” dedi.