Ege Kök hücreyle gençlik aşısı artık çok kolay

Kök hücreyle gençlik aşısı artık çok kolay

28.09.2017 - 04:11 | Son Güncellenme:

.

Kök hücreyle gençlik aşısı artık çok kolay

Medical Park İzmir Hastanesi’nde hasta kabulüne başlayan Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Onur Evren Yılmaz, kök hücre ile gençlik aşısı hakkında bilgiler verdi.

Haberin Devamı

‘Yağ dokusu alınıyor’

Göz çevresi ve yanaklarda yaygın şekilde bulunan yağ dokusunun yaş almakla birlikte deride meydana gelen değişimlere ek olarak azaldığını vurgulayan Dr. Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Gençleşmek için sadece deriye yönelik işlemler yetersiz kalmakta, alttaki azalmış yağ miktarının da yerine konulması gerekmektedir. Estetik ve Rekonstrüktif cerrahide yağ dokudan faydalanma oranı artış göstermeye devam etmektedir.”

Liposuction (yağ alma) yöntemlerindeki yeniliklerin de buna paralel arttığını belirten Op. Dr. Onur Evren Yılmaz, “Lazer ve ultrason yardımlı teknolojilerden faydalanılmaktadır. Elde edilen yağların geri kullanımındaki faydalarının keşfiyle, bu eşsiz kaynağı daha az hasarla tekrar gerekli görülen alanlarda kullanabilmek için arayışlar sürmektedir.

Haberin Devamı

Yağ, dokudan kemik iliğine oranla çok daha fazla ve kolay mezenkimal kaynaklı kök hücre elde edilir. Bu öncül hücreler kemik, kıkırdak, kas gibi dokulara dönüşebilme kapasitesinde oldukları için kök hücre olarak isimlendirilir. Yapım ve onarım mekanizmalarında kullanılır” diye konuştu.

Op. Dr. Yılmaz, işlem sonrası 1-3 ay arası sonuçların gözlenebildiğini, 3 gün kadar bandajşa pansuman yapıldığını da ekledi.

‘Hava teması olmadan yağ toplanabiliyor’

“Özel cihazlarla hava teması olmadan yağların toplanması ve hazırlanması işlemlerini yapabilmekteyiz” diyen Op. Dr. Yılmaz, “Hazırlanan karışımlar, zaman içinde dolgunluğu azalmış bölgelerin hacmini geri kazandırmada, meme ve popo şekillendirmede, el gençleştirmede, akne izi tedavisinde, kronik yaralarda, yanık, travma sonrası oluşan oyuk ve skarlarda ve radyoterapi görmüş alanların tedavisinde dolgu ve onarım yeteneğiyle etkilidir” ifadesini kullandı.