Ege Konak’a bağımlılıkla mücadele komisyonu

Konak’a bağımlılıkla mücadele komisyonu

11.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Konak’a bağımlılıkla mücadele komisyonu

Konak Belediyesi, ilk meclis toplantısını yaptı. Başkan Batur özellikle değişim ve dönüşüm çalışmalarının olacağını söyledi.

Haberin Devamı

Konak Belediyesi’nde ilk meclis toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu da katıldı. Açılış konuşmasını yapan Başkan Abdül Batur, daha iyi hizmet etmek için çalışacaklarını kaydetti. Divan katibi ile meclisi başkan vekilleri, encümen üyeleri, meclis içi ihtisas komisyonlarının seçimi yapıldı. Konak Belediye Meclisi, Kentsel Dönüşüm Komisyonu’nun üye sayısını da 5’ten 9’a çıkardı. Bu komisyonun en aktif komisyon olacağını ifade eden Batur, “Konak’ta kentsel dönüşüm yapacağız. Komisyonu o mahallelerin temsilcilerinden ve teknik arkadaşlardan kuracağız. Bu arkadaşlar kentsel dönüşümü en iyi şekilde takip edecek” dedi.

İlk tartışma

Öte yandan CHP’li Mahmut Esat Aslan, Madde Bağımlılığıyla Mücadele Komisyonu kurulması için önerge verdi. AK Partili meclis üyeleri, belediyenin öncelikli görevlerinin bulunduğunu, bunların devletin görevi olmadığını belirtti, önergeye itiraz etti. Komisyonun kurulması gerektiğini ifade eden Başkan Batur, “Bu komisyon bir tane çocuğumuzu bile kurtarsa bizim için kardır” diye konuştu. Oy çokluğuyla kabul edilen komisyonda CHP’den Burcu Bostancıoğlu, Barış Özgen, Aslı Gündüz ve Ali Yangir seçildi. AK Parti grubundan da Nazlı Kurt yer aldı. l DHA