Ege Konuşmaz konuştu

Konuşmaz konuştu

07.06.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

Geçmişte menajerlik yapan bir kişinin, Altay’da başkanlık koltuğuna oturmasını eleştirenlere cevap veren Konuşmaz ‘Saygın bir işim var’ dedi. Sıfırdan başladığı, başarılarla dolu hayat öyküsünü içtenlikle anlattı

Konuşmaz konuştu

Altay’da Mehmet Erdoğan’la girdiği yarışı kazanarak başkanlık koltuğuna oturan Niyazi Konuşmaz’ın futbol camiasındaki geçmişi, siyah-beyazlı kulübü yakından takip edenlere, “Nereden nereye” dedirtti. 49 yaşındaki Konuşmaz, 1990-2003 arasında futbolcu menajerliği yaptıktan sonra kurduğu Cornerspor firmasıyla girdiği maç ve kamp organizasyonları sayesinde büyüdü. Turizm sektörü ve 35 araçlık filosuyla lojistik işinde ciddi bir konuma gelen Konuşmaz, Altay gibi asırlık bir kulübe başkan olmayı başardı.Fakir bir ailenin çocuğu olduğunu belirten Konuşmaz, “En klişe deyimle, tırnaklarımla kaza kaza bu noktaya geldim. Bir toptancının yanında tezgahtarlık yaparak iş hayatına atıldım. Aynı işi daha sonra kendim yaptım, tekstil üretimine de girdim. Türkiye’de tayt satan ilk kişi benim. Daha sonra futbolcu menajerliğine başladım. O dönemde Türkiye’de menajer sayısı çok azdı. İzmir’de bu işi yapan birkaç kişiden biri oldum” dedi.

‘Süper Lig’e çıkacağız’
Geçmişte menajerlik yapan bir kişinin, Altay’da başkanlık koltuğuna oturmasını eleştirenlere katılmadığını vurgulayan Konuşmaz şunları söyledi: “Futbolcu menajerliği, Avrupa’da en saygın mesleklerden biri. Temelinde güven duygusu yatan, çok ciddi bir iş. Bu mesleği Türkiye’de ilk yapanlar arasındayım. Hep profesyonellik esaslarına göre davrandım. Bundan gocunmak bir yana, bana avantaj sağladığını düşünüyorum. Çünkü insanlara güven vermek çok önemli.”Altay’da başarılı olmak için tüm mesaisini harcayacağını ifade eden Konuşmaz şöyle devam etti: “Tezgahtarlık yaptığım günlerden bu günlere çok çalışarak geldim. Bir şey istediğim zaman, almak için çaba harcarım. Altay’daki hedefim, takımı Süper Lig’e çıkarmak. Kendi işimdeki çabanın aynısını başkanlık koltuğunda da harcayacağım. Kulübü borçlandırmadan, kararlı bir politika izleyeceğimden kimsenin şüphesi olmasın.”