Ege ‘Körfez’de üç yıl içinde yüzebileceğiz’

‘Körfez’de üç yıl içinde yüzebileceğiz’

18.05.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

.

‘Körfez’de üç yıl içinde yüzebileceğiz’

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Meclis Başkanı Kenan Yalavaç, Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk ve yönetim kurulu üyeleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarette Başkan Soyer’e İzmir denizcilik projeleri ile ilgili hazırlanan dosya takdim edildi.

Haberin Devamı

Festival hayali

En büyük hayallerinin İzmir Deniz Festivali düzenlemek olduğunu ifade eden Öztürk, “Festival konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Her yıl 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla açık su yüzme şampiyonası gerçekleştiriyoruz. Yola çıkış amacımız Karşıyaka’dan Konak’a kulaç atmak, yani yüzülebilir körfez hayalini gerçekleştirmekti. Bu yıl yarışları 30 Haziran Pazar günü Güzelbahçe Yalı Balıkçı Barınağı’nda yapacağız” diye konuştu.

Kendisini denizcilik ailesinden biri olarak gördüğünü belirten Başkan Soyer de, “Bizim de öngörümüz en fazla üç yıl içinde yüzülebilir körfeze sahip olmak. Bunu başaracağımıza inanıyoruz” dedi.

Basmane Çukuru’nda yeni bir gelişme daha

İzmir’in kalbinde 22 yıldır süren sancıya çare bulunuyor. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Folkart’ın sözleşmenin sona ermesi üzerine, Basmane Meydanı’nda 20 bin 866 metrekare alanda bulunan hisselerini, Güç Yapı A.Ş.’ye iade etti. Bu kararla birlikte, açılan 20 dava ve 4 imar değişikliği yüzünden sürüncemede kalan ve temel kazısında olduğu için ‘Basmane Çukuru’ diye adlandırılan alan için yeni bir kurtuluş süreci başladı.

Haberin Devamı

İzmir’e “Dünya Ticaret Merkezi”nin bir benzerini kazandırmak için çıktığı yolda sürekli engellerle karşılaşan Güç Yapı A.Ş., 22 hukuk mücadelesi verdi.

Ayrıca firma bu süreçte, alanın altyapı çalışmaları, imar plan değişiklikleri, projelerin yeniden yapılandırılması ve bakım-koruma çalışmalarını da yaptı. TMSF, hisseleri Güç Yapı A.Ş.’ye iade etti; İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de yüzde 30 hissesinin bulunduğu alanın, Basmane Çukuru olmaktan çıkıp İzmir’e yakışır bir projeye dönüşmesi için yeni bir fırsat doğdu.