Ege Körfez eski güzelliğine kavuşacak

Körfez eski güzelliğine kavuşacak

27.04.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ulaştrıma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, körfezin eski güzelliğine ve temizliğine kavuşması için “Körfez Dönüşüm Projesi”nde çalışmaların başladığını söyledi.

Körfez eski güzelliğine kavuşacak

İzmir Belediyesi ile TCDD işbirliğinde başlatılan projenin, İzmir Körfezi’ni eski ışıltılı günlerine geri götüreceğini ifade eden Yıldırım, proje kapsamında dere ağızlarında dip taraması yapılacağını, körfezin kuzey aksında açılacak bir kanalla da akıntı hızının arttırılacağını dile getirdi. Körfezdeki tarama çalışmaları ile birlikte İzmir Limanı 2. Kısım Konteyner Terminali inşaatının paralel yürütüleceğini anlatan Bakan Yıldırım, “TCDD tarafından İzmir Limanı Yaklaşım Kanalı Taraması ihalesine 2012 yılı sonu çıkılacak” dedi.

Haberin Devamı

Çalışmalar iki yıl sürecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tarama gemisi ihalesini yaptığını, gemilerin Temmuz ayında teslim alınacağını belirten Yıldırım, “Yenikale ile Alsancak Limanı arası açılacak koridorla 12 metrelik derinlik, 16-18 metreye çıkarılacak. Körfez’e giremeyen 3. nesil dev gemilere yol açmış olacağız. Çalışmalar yaklaşık iki yıl sürecek” dedi.


İzmirgaz’a 300 bin abone

İzmir’in doğalgaz dağıtım ve işletmesini üstlenen İzmirgaz, 300 bin abone sayısına ulaştı. İzmirgaz, 2005 yılında altyapı çalışmalarbaşladı. Bu süreci rakamlarla değerlendiren İzmirgaz Genel Müdürü H. Burçin Yandımata “179 bin metre çelik hat, 1 milyon 662 bin metre polietilen ana hat, 731 bin 486 metre servis hattı, 71 bin 198 adet servis kutusu imalatı gerçekleştirdik” dedi. n DHA