Ege Korsan araç can yakıyor

Korsan araç can yakıyor

24.09.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Oto Galericileri Odası Başkanı Zafer Dursun, belgesiz ofislerden araç kiralanmamasını isterken, “10-15 lira daha ucuza araba kiralamak isterken büyük zararlara uğramayın” uyarısında bulundu

Korsan araç can yakıyor


Özellikle tatil dönemlerinde artış gösteren araç kiralama talepleri yeni bir sektör yarattı. Otomobili olan herkesin işyerinin camına “araç kiralanır” yazarak tüketici talebini fiyat kırarak karşıladığı ve mağduriyet yarattığını savunan İzmir Oto Galericileri, Oto Alım-Satım, İş Takip, Yıkama-Yağlamacılar Odası Başkanı Zafer Dursun, “10-15 lira daha ucuza araba kiralamak isteyenler hata yapıyorlar. Boş senet imzalatarak gençlerin heveslerinden yararlanan korsan kesim oluştu” dedi.

Haberin Devamı

Köfteci bu işi yapıyor
Kent genelinde zabıta ile yaptıkları tespit çalışmalarında köftecilik, kömürcülük, bakkallık yapan esnafın dahi kapısının önünde yasadışı olarak araç kiraladıklarını gördüklerini belirten Dursun, ekonomik sıkıntıya düşen vatandaşların araçlarını kiralama yolunu seçerek haksız rekabet yarattığını söyledi. Tüketicinin, araç kiralarken oto kiralama yetki belgesi ile kiralayacağı aracın “rent a car kaskosu” yapılmış olmasına dikkat etmesi gerektiğini vurgulayan Dursun, sözlerini şöyle sürdürdü:

Senet korkusu
“Usulsüz olarak araç kiralayanlar kendilerini garanti altına alabilmek amacıyla vatandaşa boş senet imzalatıyorlar. Bayram ve uzun tatillerde araç kiralamaya yönelen gençlere boş senet imzalatılıyor. Araçları geri vermeye gelen tüketiciye sudan sebeplerle ek masraf çıkarılıyor. Masrafı karşılamak istemeyenler boş senetlerle korkutuluyor. Burada iş tüketiciye düşüyor.”

Haberin Devamı

Dosyalar kabardı

Tüketici mahkemelerinde araç kiralama nedeniyle bekleyen çok sayıda dosya olduğunu ifade eden Avukat Rabia Yılmaz Bal, yetki belgesi olmayan kişilerden kiralanan araç sözleşmelerinin geçerli olmadığını söyledi.

Mağdurlar çoğaldı

Otokent Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Akın ise tüketicinin araç kiralarken en önemli tercihinin fiyat olmaması gerektiğini vurguladı. Akın, “Araç kiralama işinde ilk kıstas ekono-mi olunca bu işi merdiven- altına taşıyanlara iş çıkıyor. Her işi o işle ilgili yetkilendirilen ve eğitimini alanlar yapmalı. Yetki belgesi olmayan yerlerden kiralanan araçlar huzur bozar, mağduriyet yaratır” dedi.