Ege Kötü futbol=1 puan

Kötü futbol=1 puan

15.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Altay, bu hafta karşılaştığı Kırklarelispor’dan 1 puan aldı. Grubunda lider olan İzmir ekibi, şampiyonluğa en az kayıpla ulaşmak istiyor

Kötü futbol=1 puan

Kötü futbol=1 puan

Haberin Devamı

Bülent Buda: Kötü oynarken, bir penaltı gol. Ne güzel... Ayağa kalk topla kendini. Dakikalar ilerliyor. Kırklareli koşuyor basıyor pas yapıyor. Üstüne üstüne geliyor. Bütün takım seyirci koltuğunda 3 pas üst üste yapamıyorlar. Pres yok. Rakibi hataya zorlayamıyorlar. Akışkan oyunla adam eksiltemiyorlar, pozisyon üretemiyorlar şöyle rakip kaleciyi zorlayacak bir şut bile yok. 3 hücumcu çıkıyor 3 hücumcu giriyor yine tık yok. Konuk golü buluyor, eşitliğe ulaşıyor. Hovardalara özgü berbat bir futbolla gidiyor 2 puan. Alttan gelenlere buyur gel davetiye çıkarıyorlar sanki. Bu denli seçenekli kadrodan çıkan futbol kalitesine şaşırıyor insan. Tribünlerdeki binlerce coşkulu taraftara sergilenen malzemeye bakın. Gerçekten şaşkınım.

Haberin Devamı

Kötü futbol=1 puan
Fatih Tanfer: Altay şampiyonluk yolunda çok önemli iki puanı kaybetmesi sonrası basın tribününden iniyorum Özgür Başkan soyunma odasına doğru gidiyor. Üzgün ve mutsuz. Dışarıda taraftar hem söyleniyor, hem dertleniyor. Altay’ın şampiyon olmasını ciddi bir ölçüde istediğimiz bir gerçek. Ancak bu işlerde istemek yetmiyor. Sahada futbol oynayacaksın, futbolun doğrularını yapacaksın. Altay birşey oynamıyor. Kırklarelispor maçında Fethiyespor maçından farklı hiçbir şey yoktu. Devreyi önde kapadı ikinci yarıda rakibinin baskısı sonrası alanına sıkıştı mahkum bir oyun tarzına döndü. Kendi alanında oynarken defans yapmayı bile beceremedi.

Tedbir şart!

Teknik adamların terciherine saygım sonsuzdur ancak İsmet Hoca haftalardır kötü gidişe tedbir alamıyor. İbrahim Akın bu takımın futbol aklı. Rakibin hızını kesip oyuna yön vereceği süreçte kenara alınıyor. İsmet Hoca maçın sonlarına doğru teknik alanı ihlal ederek bir orta saha oyuncusuna müthiş bir tepki gösterdi. Hocam haftalardır orta sahan oyunun gereklerini yapmıyor. Tepkine saygım var ama önce tedbirler alman lazım. Rakiplerin, oyun sistemini ezberledi. Bu avantaj kaçmamalı. Ancak rakip bu hafta en az 15 bin kişilik seyircisiyle Sakaryaspor. Pazar günü gördüm ki bu başkan ve her geçen gün artan müthiş seyirci şampiyonluğu hak ediyor.

Haberin Devamı

Mehmet Demirtaş: İzmir’e bahar gelmiş, muhteşem bir hava, Atatürk Stadı’nın tribünleri muhteşem Altay taraftarıyla dolmuş. Şampiyonluk isteyen siyah beyazlı taraftarların haykırışlarına aynı hırs, inanmışlık ve de kazanma arzusunu maalesef haftalardır olduğu gibi futbolculardan göremiyoruz. Evet Altay lider ancak gerçekten kötü oynuyor diğer bir deyişle oynamıyor da diyebiliriz. Hakem ilk dakikalarda çaldı düdüğü, verdi penaltıyı. Doğan geçti topun başına ve Altay’ı 1-0 öne geçirdi. Skor avantajını yakalamışsın tribünlerden Gümüşhane 2’nci golü yedi diye taraftarın haykırıyor sık dişini var gücünle savaş al 3 puanı. İşi niye zora koşuyorsun ey Büyük Altay! İsmet Hoca kötü gidişi durdurma amacıyla oyuna müdahale yapıyor; Furkan, Fatih, Murat’ı oyuna sokuyor sonuç yine aynı. Buna karşın maçın bütününde hareketli, kazanma isteğiyle yüklü Kırklarelispor, 83’te bu beklentisinin karşılığını aldı eşitliği yakaladı. Sonuç olarak fırsat haftasında hovardaca puanları saçmaya devam ettiler. Altay’ın kadro derinliğinin ve oyuncu kalitesinin karşılığı bu olmamalı. Artık İsmet Hoca’nın ağırlığını ve tecrübesini ortaya koyması gerekiyor diye düşünüyorum. Yoksa kaçan balık büyük olacak....

Haberin Devamı

Son düdüğe kadar devam

Bülent Buda: Koşuyor, yarışıyor, çocuklar her defasında. Fırsatları harcayıp bir son dakika golüyle teslim oluyorlar. Lig bitmedi. Devam. Ne demiş adam, Asla vazgeçmeyeceksin. Bu aşamada fazla sözle kafa ütülemenin alemi yok. Çok maç kazanmak gerekiyor. Kazanırsan ligde kalırsın. Kaybedersen düşersin bu kadar basit.

Fatih Tanfer: Pazar gecesi üzüntüden olsa gerek maçlar 80 dakika olsaydı. Sadece ligin ikinci yarısında Karşıyaka kaç puan alır diye hesapladım. Saçma değil mi? Ama insanlar bazen böylesi duygusal hesaplar yapıyor. Yenilen son dakika golleriyle alınan mağlubiyet sayısı 4. İşlerin zorlaştığı bir gerçek. Karşıyaka, Fethiye ve Nazilli’nin puan cetvelindeki yerlerini inceleyince düşme barajının 33-35 bandına çıktığını rahatlıkla görebiliyoruz. Ancak Karşıyaka’nın bu takımlarla evinde oynayacağı da bir gerçek. Rakipleri karşısında alacağı olumlu sonuçlar bu puan barajını aşağıya çekecektir. 2. Lig’in Beyaz Grubunda şampiyonluk kadar kümede kalma mücadelesinin de heyecanı en üst sınıra taşıdığı bir gerçek.

Haberin Devamı

Mehmet Demirtaş: Karşıyaka için söylenecek fazla söz kalmadı artık. Her türlü sıkıntıya rağmen gençler sahaya çıkıyor, savaşıyor ama adeta gelenekselleşen son dakika yenilen goller ve mağlubiyetler git gide Karşıyakanın işini zorlaştırmış durumda. Umudumuz kalan haftalarda en azından puan ve puanlar kazanarak bir mucize yaşanması ve Karşıyaka’nın bu sene ligde kalması. Çıkmadık candan umut kesilmez.

Kötü futbol=1 puan
Haydi Menemen O sene bu sene!

Bülent Buda: Gitmedik, izlemedik. Bir puan hangi koşullarda kazanıldı. Böyle günlerde kasların yanı sıra, sinir sistemininde ayakta kalması zorunlu. O zor koşullarda pozisyon üretebilip gole dönüştürememiş olabilirler, baskı altında son soluklarına kadar direnmiş rakip ataklarına geçit vermemiş de olabilirler. Ne, nasıl olursa olsun Hatay deplasmanındaki bu beraberlik önemliydi. Şimdi daha da önemli olan kendi alanındaki tüm maçlar kazanılmalı. Bu işler öyle cilalı sözcüklerle, güzellemelerle olmaz diyenler olacak. Tabii ki öyle. Geçen yıldan deneyimliyiz. Çok yaralı çıktığımız zamanlar oldu o alandan. Oyun, hakemin başlama düdüğüyle harekete geçiyor. Bitiş düdüğüyle de bir biçimnde hayat duruyor. Biz o bitiş düdüğüyle şampiyonluğu kutlamak isteyenlerdeniz.

Fatih Tanfer: Hatay deplasmanından çok ama çok önemli bir puan alarak ligin kaderini belirlemek futbol tabiriyle yine kendi eline kaldı. Spor Müdürümüz Mehmet Demirtaş sosyal medyadan maçı seyretmiş anlattı. Maçın son bölümünde 10 kişilik rakibine karşı çokta gol kaçırmış. Yani bir puanı almamış 2 puanı vermiş. Geride 8 tane final haftası kaldı. Fisktüre bakınca rakip olabilecek takımlarla evinde karşılaşacak. Kısacası evindeki tüm maçları kazanmak zorunda. Deplasmanlardan biriside Bucaspor. Son yaklaştıkça umudun yanında heyecan da artıyor. Şampiyonluk isteği ise bir başka çoğalıyor. Hakikaten Menemen’in şampiyon olarak bir üst lige çıkmasının hakkı olduğunu düşünüyorum. Seyirciye de uyarılarım olacak. Bir puanın bir golün bile önemli olduğu bu yarışta Fair Play’den ayrılmadan ve en önemlisi seyircisiz maç oynamaya neden olmadan takımınızı desteklemeyi tavsiye ederim.

Mehmet Demirtaş: Menemenspor’un şampiyonluk yolunda keskin virajı 2 puan gerisinden gelen Hatayspor deplasmanı hayati önem taşıyordu. Geçtiğimiz hafta yazılarımızda belirttik belki de şampiyonu tayin edecek nitelikteydi. Sarı lacivertlilerde bu bilinçle Hatay deplasmanına gittiler ve zorlu 90 dakikadan tek puanla döndüler. Dile kolay rakip dişli, taraftar baskısı büyük, Menemenspor ise 20 kadar kendi imkanlarıyla Hatay’a giden taraftarı önünde son düdüğe kadar terinin son damlasına kadar adeta savaştı. Özellikle karşılaşmanın 70. dakikasında rakip 10 kişi kalınca Menemenspor 3 puan için rakibini kendi sahasından çıkmasına izin vermedi. 90. dakikada yaklaşık 1 dakika içinde tam 3 yüzde yüzlük gol pozisyonunu değerlendiremeyen Menemenspor 1 puanla yetinmek zorunda kaldı ancak şampiyonluğu ne kadar çok istediğini sahada verdiği mücadeleyle bizlere bir kez daha ispatladı. Bu haftaki rakip Tokatspor, Sarı lacivertli yönetim, rakibini gece maçıyla ve güçlü taraftarının desteğini de alarak ağırlayacak. Şimdiden başarılar.

Vazgeçmek yok Buca!

Bülent Buda: Geçtiğimiz hafta sıkı bir takımla oynayacaklar demiştik galiba öyle çıktı. Skor 3 olunca öyle düşünüyor insan. içerideki maç kazanılacak rakip hangisi olursa olsun. Buca’nın kendi alanında oynayacağı tüm maçları kazanacak yeterliliği, kalitesi, becerisi var. Hesaplar bu yıl bir biçimde ligde kalalım. Sonrasında elbette konuşulacak, tartışılacak çok şey var.

Fatih Tanfer: Bülent Abim dedi ki, Sivas deplasmanından 3 gol yiyince zorlu bir rakip olduğu belli oldu dedi. 55 puanla 4. sırada olan rakibi lider Menemenspor’u da sahasında yenmişti. Bucaspor bu mağlubiyete rağmen düşme hattının 7 puan üstünde. Evinde bu hafta 48 puanlı Sancaktepe’yle oynuyor. Hiç olmazsa Play Off’un içinde kalayım diyen rakibi güçlü ve etkili bir takım. Rakipleri abartmaya gerek yok. Bu senede ligde kalmak istiyorsan gençleri gelecek için geliştirip Türk Futboluna sunmak amacındaysan evindeki maçları kazanacaksın.

Mehmet Demirtaş: Kümede kalma mücadelesi veren Bucaspor önce Mersin, ardından İnegölspor’u mağlup ederek derin bir nefes alırken, güçlü rakibi Sivas BLD’ye deplasmanda 2-1’lik sonuçla boyun eğmek zorunda kaldı. Baktığımız zaman Karşıyaka gibi Bucaspor’da geçmişin kötü izlerini silemiyor ve ceremesini çekiyor. Maddi imkansızlıklar, idman boykotları gölgesinde çıkılan ölüm kalım maçları hal böyle olunca sonuçlarda hüsran oluyor. Sevgili futbolcu kardeşlerim ligin bitimine sadece 8 hafta kaldı bu kadar sabrettiniz, mücadele ettiniz az daha sıkın dişinizi kurtuluş mücadelenizi onurlu bir şekilde verin ve bu sene bu takımın bu ligde kalması için var gücünüzü sahaya yansıtın Bucaspor yok olmasın....