Ege Köyde etnografya müzesi kurulacak

Köyde etnografya müzesi kurulacak

21.05.2009 - 02:18 | Son Güncellenme:

Balıkesir’in Edremit İlçesi’ne bağlı Çamcı Köyü’nde Muhtar İsmail Öztürmen öncülüğünde etnografya müzesi kurulması için çalışmalara başlandı.

Köyde etnografya müzesi kurulacak

Öztürmen, köylerinin 1864’te son Osmanlı iskanında yerleşen konar-göçer ‘Tahtacı Türkmenleri’nce kurulduğunu söyledi, şu bilgileri verdi: “O dönemlerden bu yana kullanılan eşyaları, giysileri toplayacağız. Dedelerimizden bize kalan Türkmen geleneklerini yaşatan unsurları müzede sergileyeceğiz. Üç ay içinde hizmete açmayı planlıyoruz. Kazdağları’na gelenler Çamcı’ya da uğruyor. Doğa ve kültür turizmini birleştireceğiz.”

Haberin Devamı

DP’li Ulupınar görevi bıraktı
Demokrat Parti (DP) İzmir İl Başkanı Yıldırım Ulupınar, genel başkanlık yarışında desteklediği Süleyman Soylu’nun kaybetmesi üzerine istifa etti. Ulupınar, “Hüsamettin Cindoruk’u desteklemedim. Şu anda görevimi devam ettiremem bu yüzden etik olmazdı. İlçe başkanları beni kararımdan geri döndürmek için çok uğraştılar. Ama kişiliğim gereği bunu yapamam” dedi. Ulupınar,  hiç bir ilçe başkanının istifa etmesini istemediğini belirterek Ulupınar, Cindoruk ve ekibinin iyi bir siyaset yapacağını da savundu.

Behçet Uz ve Kazım Dirik anıldı
İzmir’i Sevenler Platformu (İZSEV), kente büyük hizmetler veren efsane  belediye başkanlarından Dr. Behçet Uz’la Vali Kazım Dirik’i unutmadı. Uz ve Dirik, önce Kokluca Mezarlığı’ndaki anıt mezarları başında anıldı. Uz için ikinci tören, kurucusu olduğu Kültürpark’taki heykeli önünde düzenlendi. İZSEV Başkanı Sancar Maruflu, “Hem Behçet Uz hem de Atatürk’le Samsun’a çıkan Kazım Dirik, İzmir’de çok güzel işler başarmıştır” dedi.

Haberin Devamı

İzmirli gazeteci Özcan Özkesen yaşamını yitirdi
Merkezi İzmir’de bulunan haftalık Ekonomik Çözüm Gazetesi’nin imtiyaz sahibi Yener Özkesen’in oğlu Özcan Özkesen (40), İstanbul Zekeriyaköy’deki evinde merdivenlerden düştü. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan, Ekonomik Çözüm Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Özkesen, yolda yaşamını yitirdi.  1994 yılından beri  yayın hayatında olan gazetede başyazarlık görevini de üstlenen Özkesen’in cenazesi bugün, Bostanlı Beşikçioğlu Cami’nde kılınacak öğle namazının ardından toprağa verilecek.