Ege Köylerin konteyneri bürokrasiye takıldı

Köylerin konteyneri bürokrasiye takıldı

01.11.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

İzmir İl Genel Meclisi’nin, köylerin katı ve evsel atıklarının toplanması için hayata geçirdiği proje bürokrasiye takıldı. Konteyner alımı için açılan ihalenin iptal edildiği Devlet Malzeme Ofisi’nden 50 gün sonra öğrenildi

Köylerin konteyneri bürokrasiye takıldı

İzmir İl Genel Meclisi 2009 Şubat’ında, köylerdeki çöplerin toplanması için 18 çöp kamyonu, 5 vidanjör ve 5 bin 500 çöp konteyneri alınarak köylerin çöplerinin toplanması için 2010 bütçesinden 4 milyon TL ayırdı. İl Özel İdaresi yetkilileri mayısa kadar ilçelerle görüşerek ihtiyaçları belirledi ve 24 ilçe belediyesi ile çöplerin toplanması için protokol imzalandı. Protokollerin ardından çöp kamyonu, vidanjör ve konteyner alımları için İzmir İl Özel İdaresi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı görevlendirildi. Ancak aradan geçen beş ayda hiçbir ilerleme kaydedilmeyince İzmir İl Genel Meclisi olağanüstü toplandı. Destek Hizmetleri Daire Başkanı Ali İhsan Üçok, “Konteyner alım ihalesinin iptal olduğunu DMO’dan ancak 50 gün sonra öğrenebildik” dedi.
Meclis Başkanı Serdar Değirmenci de, DMO’da daire başkanları ve şube müdürlerinin değişmesinin geçerli bir gerekçe olmadığını söyleyerek, “O zaman arkadaşlarımız DMO’dan kaynaklanan gecikme ile ilgili suç duyurusunda bulunsun” diye konuştu.