Ege Kruvaziyerin devleri geri dönüyor

Kruvaziyerin devleri geri dönüyor

14.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Deniz Ticaret Odası, sektörün en büyük buluşma noktası olan 2019 Seatrade Cruise Global Fuarı’ndan iyi haberler getirdi.

Kruvaziyerin devleri geri dönüyor

8-11 Nisan tarihlerinde ABD Miami’de düzenlenen 2019 Seatrade Cruise Global Fuarı’na katılan DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, DTO Meclis Üyesi Ahmet Subay ve Dış İlişkiler Müdürü Selin Yeleser Girgin, kruvaziyer operatörlerine ve fuar katılımcılarına Türkiye’deki fırsatları anlattı.
Kruvaziyer firmalarının rotalarını 2020 yılından itibaren kuvvetli şekilde yeniden Türkiye’ye çevireceklerini söyleyen Başkan Öztürk, “Bu sezon Türkiye’ye yaklaşık 350 gemi ile toplam 350 bin yolcunun gelmesini bekliyoruz. Bu gemilerin yaklaşık 250’si de Ege Ports Kuşadası Limanı’na yanaşacak” dedi. Türkiye’nin kruvaziyer gemiler için vazgeçilmez bir rota olduğunu bir kez daha gördüklerini ifade eden Öztürk, şöyle devam etti.

Haberin Devamı

‘Rekor kıracağız’

“Kruvaziyer turizminde zor günleri geride bıraktık. Tanıtıma hiç ara vermedik. Şimdi 28 milyon yolcuya hitap eden ve 35 milyar dolarlık büyüklüğe sahip küresel kruvaziyer pazarına güçlü şekilde geri dönüyoruz. İzmir ve bölgedeki limanlarımızın canlanacağına, 2013 yılındaki 2 milyon 240 bin yolcu rekorunu kısa sürede yakalayacağımıza inanıyoruz.”
Fuara katılan dünyanın en büyük kruvaziyer operatörlerinin temsilcileri, üç yıl aradan sonra Türk limanlarına dönmekten mutlu olduklarını açıklarken, 2020’den itibaren Türkiye’ye daha fazla sefer düzenleneceği belirtildi.