Ege Küçük ressamlar Pınar’la buluştu

Küçük ressamlar Pınar’la buluştu

19.06.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

27’nci Pınar Resim Yarışması’nda dereceye giren 22 öğrenci, Büyükada’da ağırlandı. Yetenekli çocuklar, ressam Prof. Hüsamettin Koçan’ın atölye çalışmalarına katıldı

Küçük ressamlar Pınar’la buluştu

Gı­da de­vi Pı­nar’ın, tam 27 yıl­dır ço­cuk­la­rı sa­nat­la bu­luş­tur­mak ve zi­hin­sel ge­li­şim­le­ri­ne kat­kı­da bu­lun­mak ama­cıy­la dü­zen­le­di­ği Pı­nar Re­sim Ya­rış­ma­sı’nda, 3’ün­cü Sa­nat Haf­ta­sı ger­çek­leş­ti. Tür­ki­ye’nin dört bir ya­nın­dan 14 bin 137 res­min ulaş­tı­ğı ya­rış­ma­da, jü­ri de­ğer­len­dir­me­si so­nu­cu se­çi­len 22 mi­nik ye­te­nek, İs­tan­bul Bü­yü­ka­da’da bu­lu­şup sa­nat, ne­şe ve eğ­len­ce do­lu bir haf­ta ge­çir­di. Ço­cuk­lar, res­sam Prof. Hü­sa­met­tin Ko­çan’la bir­lik­te atöl­ye ça­lış­ma­la­rı­na ka­tıl­dı, ‘ha­yal­le­rin­de­ki ar­ka­daş’ ola­rak do­ğa­yı res­met­ti. Ça­lış­ma­lar­dan ar­ta ka­lan za­man­lar­da da ada­yı ve çev­re­si­ni ge­zip, yor­gun­luk at­tı, pik­nik yap­tı, tek­ne tu­ruy­la de­ni­zin ta­dı­nı çı­kar­dı. 

Öğ­ret­me­nin mut­lu­lu­ğu

Ço­cuk­lar­la sı­cak di­ya­log­lar ku­ran Prof. Ko­çan, “Fut­bol­da kü­çük ye­te­nek­ler or­ta­ya çı­ka­rıp üze­ri­ne eğil­me­yi ga­yet iyi ya­pı­yo­ruz ama ma­ale­sef sa­nat­ta he­nüz bu­nu ba­şa­ra­ma­dık. Pı­nar Re­sim Ya­rış­ma­sı, 27 yıl­dır bu mis­yo­nu üst­le­ni­yor” de­di. Or­ga­ni­zas­yo­na Er­zu­rum’dan 3 öğ­ren­ci­siy­le bir­lik­te ka­tı­lan re­sim öğ­ret­me­ni Seh­ran Dil­maç’ın, ay­rı bir mut­lu­lu­ğu var­dı. Dil­maç’ın, 17 yıl ön­ce Pı­nar Sa­nat Haf­ta­sı’na öğ­ren­ci ola­rak ka­tıl­dı­ğı be­lir­til­di. Beş gün Pı­nar ta­ra­fın­dan ağır­la­nan kü­çük res­sam­la­ra, ba­şa­rı ser­ti­fi­ka­la­rı ve­ril­di. Ge­le­ce­ğin res­sam­la­rı, Bü­yü­ka­da’dan ay­rı­lır­ken gü­zel anı­la­rı, ye­ni dost­luk­la­rı da be­ra­be­rin­de gö­tür­dü.