Ege Kültür merkezi okula dönüştü

Kültür merkezi okula dönüştü

29.09.2010 - 00:10 | Son Güncellenme:

Gaziemir Belediye Başkanı H. İbrahim Şenol, güçlendirme yapılacağı için açıkta kalan 220 öğrenciye kucak açtı. Nuri Özseçkin Kültür Merkezi okula çevrildi

Kültür merkezi okula dönüştü

Gaziemir’deki 9 Eylül İlköğretim Okulu’nun bir binası güçlendirme yapılacağı için kapatıldı, eğitim-öğretime başlanamadı. Burada eğitim görecek 220 öğrenci ye Başkan Halil İbrahim Şenol sahip çıktı. Şenol’un talimatıyla harekete geçen ekipler, Nuri Özseçkin Kültür Merkezi’ni bir hafta içinde adeta okula çevirdi. Hızla süren çalışmada merkezin bir katındaki odalardan dördü sınıfa, biri de öğretmenler odasına dönüştürüldü. Binanın girişinde de küçük bir kantin oluşturuldu. Çoğunluğu Dokuz Eylül Mahallesi’nde oturan ve hızlı tren nedeniyle kapatılan iki hemzemin geçit yüzünden zorluk yaşayan küçüklerin okul servisi sorunu da yine belediye tarafından çözüldü.
Başkan Şenol, görev ve sorumluluk alanlarında olmasa da belediye olarak eğitime ellerinden gelen desteği vermeye çalıştıklarını söyledi. Eğitim düzeyinin yüksek olduğu kentlerin ve ülkelerin hızla gelişeceğinin bilinciyle hareket ettiklerini belirten Şenol, “Bu yıl 25 okulun badana boyadan anasınıfına kadar tüm eksiklerini giderdik” diye konuştu.

Haberin Devamı

İndirimli kartlar için vize zamanı
ESHOT, kent içi toplu ulaşımda indirim imkanı sağlayan mevcut öğrenci ve öğretmen kartlarının vize süresinin 31 Ekim’de dolacağını duyurdu. Vize yapılmayan kartların 1 Kasım’dan itibaren kullanıma kapatılacağı bildirildi. Vize işleminin ücretsiz yapılacağı belirtildi, yığılma yaşanmaması için son güne bırakılmaması istendi. Vize işleminin yapılabileceği noktalar şöyle: Bostanlı Vapur İskelesi, Karşıyaka Vapur İskelesi, Bornova Metro İstasyonu, Bornova Büyükpark Ayfer Feray Açık Hava Tiyatrosu Bilet Gişesi, Konak Çok Katlı Otopark Altı Belediye Pasajı 1 Nolu Gişe, Konak Çok Katlı Otopark Altı Belediye Pasajı 2 Nolu Gişe, Konak Çok Katlı Otopark Altı Belediye Pasajı 3 Nolu Gişe (AÖF öğrencileri sadece bu noktada vize yaptıra-bilecek).

Haberin Devamı

Geleceğin kaşifleri Bornova’da yetişiyor
Bornova Belediyesi bünyesinde hizmet veren Genç Kaşifler Bilim Evi’nde yeni dönem 4 Ekim Pazartesi günü başlayacak. 350 kapasiteli merkeze 400 başvuru yapıldı. Başkan Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Genç Kaşifler Bilim Evi’nde fen bilimlerine meraklı öğrencilere üçer aylık kurslar dahilinde fizik, kimya, biyoloji, teknoloji ve matematik dallarında uygulamalı eğitim verildiğini söyledi. Bornova’nın genç kaşiflerinin tüm Türkiye’ye hatta dünyaya bilim götüreceklerini belirten Sındır, bir de müjde verdi, “Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nin ikinci katını da bilim evi olarak düzenleyeceğiz” diye konuştu.

Yemek sorunu çözüldü
İzmir Kiraz’da taşımalı eğitim veren ilköğretim okullarındaki yemek ihalesinin usulsüzlük nedeniyle iptal edilmesiyle yaşanan sıkıntı çözüldü. Yenilenen ihaleyi, yıllık 200 bin TL’lik teklif veren Cas-Gıda, Aga Tarım ve Sıtkı Demir Yemek Şirketi’nden oluşan konsorsiyum kazandı. Atatürk, Ceritler, Haliller, Hüseyin Sarı, Karaburç, Çayağzı, İğdeli, Cevizli, Zeybekler ilköğretim okullarında taşımalı eğitime tabi 2 bin 500 öğrenciye dünden itibaren günlük üç çeşit yemek verilmeye başlandı.

Yaşar’dan 220 gence karşılıksız burs
Burs miktarı üniversite öğrencileri için ilk üç ay 240’ar, sonraki altı ay için 255’er TL olacak. Anadolu meslek liselerinde okuyanlara ise ilk üç ay 90’ar, sonraki altı ay için 95’er lira ödenecek

Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı, 2010-2011 eğitim-öğretim döneminde 220 öğrenciye ekim-haziran aylarını kapsayan sürede karşılıksız burs verecek. Burs miktarı üniversiteler için ilk üç ay 240’ar TL, sonraki altı ay için 255’er TL, Anadolu meslek liseleri için ise ilk üç ay 90’ar TL, sonraki altı ay için 95’er TL olacak. Vakıftan yapılan açıklamada, müracaatta bulunacak öğrencilerin alt sınıftan derslerinin olmaması, disiplin cezası almamış olmaları, başka bir kurumdan burs almamaları, vakıf üniversitesinde ve ikinci öğretim okumuyor olmaları şartı arandığı bildirildi. Başvuruların 15 Ekim’e kadar yapılabileceği bildirilen açıklamada, “İsteyenler, www.yasar.com.tr/vakif internet adresindeki Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı Burs İsteme ve Durum Bildirim Formu’nu doldurarak, istenen belgelerle birlikte Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı Şehit Fethi Bey Cadd esi No:120 35210 İzmir adresine gönderebilirler” denildi.