Ege Kültür turlarıyla iki yaka kavuşacak

Kültür turlarıyla iki yaka kavuşacak

13.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

.

Kültür turlarıyla iki yaka kavuşacak

Midilli Turizm, Seyahat ve Gemi Acenteleri Birliği, Türk turiste yönelik kültür turları başlatmak üzere harekete geçti. Birliğin Genel Sekreteri Aris Lazaris, kur farkı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlğı seçimleri nedeniyle bu yıl adaya gelen Türk turistin beklentilerin altında kaldığını belirtti. En başta İzmir ve Egeliler olmak üzere Türk turiste adadaki Osmanlı eserlerini görmeleri için kültür turizmi kampanyaları sunacaklarını belirten Lazaris, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

“Türk turisti sadece yaz sezonunda değil, tüm yıl boyunca adamıza bekliyoruz. Perşembe ve cumartesi günleri bin kişi adadan Ayvalık’a geçiyor. Salı günleri Dikili seferleri başladı ve ilk seferinde 410 kişi Dikili ve Bergama’ya gitti. Türkiye’de fiyatlar cazip olunca, acenteye gelen adalı artık çarşı, pazar alışverişinden öte ‘Türkiye’de turunuz var mı?’ diye soruyor. Ancak Türkiye kendisini iyi pazarlayamıyor. Anadolu’dan nice medeniyetler geçti. Ortodoks turiste de Türkiye’de sunulabilecek birçok destinasyon olduğunu düşünüyorum.”

Özel anlaşma yapılsın

Adalardaki kapı vizesi uygulamasının da sona erebileceğini sözlerine ekleyen Lazaris, “Kapı vizesi alıp ülkesine dönmeyen birkaç kişi yüzünden AB böyle bir karar alacak. Normal pasaportlara da en azından adalar için farklı bir uygulama olmasını çok isteriz. Bu konuda Yunanistan ve Türkiye arasında özel bir anlaşma neden olmasın” dedi.