Ege Kültürpark’ta şölen başlıyor

Kültürpark’ta şölen başlıyor

17.08.2017 - 04:07 | Son Güncellenme:

İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF), yarın akşam 86. kez kapılarını açacak. Ana temanın ‘enerji’ olduğu ve dört bakanın katılacağı fuarda, 23 ülkeden konuklar ağırlanacak

Kültürpark’ta şölen başlıyor

İzmir Enternasyonal Fuarı, yarın 86 kez kente merhaba diyecek. İzmir için önemli bir organizasyon olan fuara Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin katılması bekleniyor.

Haberin Devamı

İEF’e bugün katılması beklenen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin, başta Rusya olmak üzere birçok ülkeden gelen mevkidaşıyla görüşme yapması öngörülüyor.

Etkinlik kapsamında Bakan Zeybekci’nin yarın Myanmar Ticaret Bakanı Than Myint, Mali Sınai Kalkınma Bakanı Mohammed Aly Ag, KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunay Atun, Katar Ekonomi Bakanı Al Sani ile görüşmesi bekleniyor. Ayrıca, aynı gün Zeybekci’nin ev sahipliğinde İEF kapsamında konuk bakanlar onuruna akşam yemeği verileceği öğrenildi. Rusya ile devam eden bazı sorunların cuma günü iki ülke bakanlarının katılacağı kahvaltıda ele alınması öngörülüyor.

Turizm canlanacak

Fuar, iç ve dış turizme katkı sağlayacak. Ticari firmalar ağırlıklı olarak kendilerini tanıtıp Türk pazarına girmek için fırsat arayışı içinde olacak. Katılımcı firmalara yönelik tanıtım çalışmalarıyla yabancı iş turisti sayısının da artırılması planlanıyor. Yabancı katılımcılarla fuarın turizm, konaklama, ulaşım ve yeme-içme gibi temel turistik harcamalar yaptığı için turizm ekonomisinin canlanmasında da önemli bir etken olması bekleniyor.

Haberin Devamı

Kültürpark’ta şölen başlıyor

Balon Korteji

86. İzmir Enternasyonal Fuarı tanıtım çalışmaları kapsamında ‘86. İEF Balon Korteji’ düzenleniyor. Kortejde makyaj ve özel kostümlü 30 kişi, 20 bin adet renkli balonlar ve bando sanatçılarıyla İzmirlilere 86. İEF coşkusunu yaşatacak. İlki, 12 Ağutos 2017’de Çeşme Alaçatı’da düzenlenen kortej, dün akşam Konak Saat Kulesi önünde düzenlendi. Etkinlik, bugün 19.00-20.00 arasında Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde yinelenecek.

EBSO’dan yatırım daveti

EGE Bölgesi Sanayi Odası, inovasyon ve enerji temasıyla düzenlenecek olan İzmir Enternasyonal Fuarı’na şemsiye stantla katılıyor.

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, enerji tüketiminin arttığı günümüz dünyasında enerji kaynaklarına erişim için büyük bir mücadele sergilendiğini belirtti, “Odamız, enerjide farkındalığı yükseltme amacıyla, geçen yıl olduğu gibi OSB’lerimizin yer alacağı, şemsiye bir stant açıyor” dedi.

Rusya, kent için önemli bir avantaj

Fuara Rusya’nın katılımının önemli olduğuna dikkat çeken akademisyenler: Kazanan İzmir ekonomisi olacak

Haberin Devamı

Fuarın önemli bir marka ve tanıtım unsuru olmasının yanı sıra kente sağlayacağı ekonomik katkıları ve turizm fırsatlarını değerlendiren Yaşar Üniversitesi akademisyenleri, Rusya’nın partner ülke seçilmesinin büyük avantaj yaratacağı görüşünde. Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) raporuna göre yaklaşık 1,56 trilyon dolarlık gayri safi yurtiçi hasıla değeriyle dünyanın en büyük 11inci ekonomisine sahip Rusyanın İzmir Enternasyonal Fuarına katılımını değerlendiren Yaşar Üniversitesi Ekonomi Bölümü Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Serpil Kahraman, “2017 yılında ülke genelinde ekonomik entegrasyonun hızlanması yönünde atılan adımlara paralel olarak İEF İzmir’in ekonomisine katkı sağlayacaktır” dedi.

Gıda ve tekstil

İzmir’in ithalat yaptığı ülkeler sıralamasında Rusya’nın 3. sırada yer almasına karşın, ihracat gerçekleştirdiği ülkeler sıralamasında ilk 10’da dahi yer almadığının altını çizen Yrd. Doç. Dr. Serpil Kahraman, İzmir’den özellikle meyve-sebze, balık gibi gıda ürünleri ile tekstil ihracatının gerçekleştiği Rusya’ya mevcut dış ticaret hacminin artırabilmesi için fuar önemli bir fırsat. İzmir’in bu ülkeye yılın ilk 7 ayında yaklaşık 100 milyon dolarlık bir ihracatı var. Geçen yılın aynı ödnemine göre artış olsa da yalnızca bu ürünler değil, İzmir’in görece güçlü olduğu mal gruplarının yanında organik tarım, yenilenebilir enerji, kimyevi ürünler, otomotiv ve tekstil, hazır giyim potansiyeli de değerlendirilebilir” diye konuştu.

Haberin Devamı

Sinema Festivali’nde ünlüler geçidi

Fuarda beş gün sürecek olan ‘Sinema Burada Festivali’nde, 23 Ağustos’ta Lale Belkıs ve Aytaç Arman’a ‘onur ödülü’ verilecek. Genç sanatçılar Öykü Karayel ile Rıza Kocaoğlu da ‘başarı ödülü’ alacak. Festivalde, 13’ü uzun 6’sı kısa metraj film olmak üzere toplam 19 film izlenebilecek. Aytaç Arman, Lale Belkıs, Öykü Karayel ile Rıza Kocaoğlu’nun onur konuğu olacağı festival, sinemaya uzun yıllar gönül vermiş isimleri ve birçok yeni filmi İzmirlilerle buluşturacak. İzleyiciler son gün, ilki yapılacak olan uluslararası gala gösterimine de katılabilecek.

Haberin Devamı

Ana sponsor Folkart’tan farklı programlar kültür sanata doyuracak

FOLKART’ın ana sponsoru olduğu 86. İzmir Enternasyonal Fuarı, Uluslararası Kültür-Sanat-Gösteri Şöleni’ne dönüşecek. Geçen yıl olduğu gibi, bu yılda 86. İEF’nin ana sponsoru olan Folkart, fuarda birbirinden ilginç, güzel, dikkat çekici etkinliklere imza atacak.

Kültürpark Fuar Alanı’nda 18-27 Ağustos 2017 tarihleri arasında düzenlenecek 86. İzmir Enternasyonal Fuarı, Folkart’ın ana sponsorluğunda kültür ve sanat şölenine dönüşecek. Atatürk Açıkhava Tiyatrosu ve İsmet İnönü Sanat Merkezi’ndeki gösteri, müzikal ve tiyatrolar için Biletix’ten (3 TL) bilet alınabilecek. Alınan biletle fuar alanına da ücretsiz olarak girilebilecek.

Renkli etkinlikler

Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, Türkiye’yi ve dünyayı, bir kez daha İzmir’e davet ediyoruz. Çünkü, ziyaretçilere 86. İEF’de Uluslararası Kültür-Sanat-Gösteri Şöleni yaşatacağız” dedi.

Mogambo Caz Geceleri’nde yaşayan en önemli caz vokalistlerinden Dee Dee Bridgewater’in kızı olan China Moses da 23 Ağustos’ta dinleyicileriyle buluşacak. Fatih Erkoç ise 24 Ağustos gecesi hayranlarıyla buluşacak. Geçmişte uzun yıllar Michael Jackson ve Whitney Houston başta olmak üzere birçok sanatçının vokalistliğini yapan Della Miles ise 25 Ağustos akşamı Mogambo’yu renklendirecek. Ferit Odman, 26 Ağustos’ta Mogambo Caz Geceleri’nde yerini alacak. Caz geceleri, 27 Ağustos Pazar günü Zuhal Olcay ile son bulacak.

Kültürpark’ta şölen başlıyor

Buca, yine eğlenceli bir stant kuruyor

FUARDA, geçmiş yıllarda renkli ve eğlenceli stantlarıyla öne çıkan Buca Belediyesi’nde bu yıl da gelenek bozulmuyor. Bu yıl 86. kez kapılarını dünyaya açacak olan fuarda proje ve hizmetlerini görsel şovlarla tanıtacak olan Buca Belediyesinin AB destekli Roman Bandosu da her akşam vereceği konserlerle ziyaretçilere keyifli anlar yaşatacak. Görsel ve sanatsal şovlar ile tahta bacak Bucacım” maskotlarının yer alacağı stantta, belediye hizmet ve projeleri birbirinden renkli şovlarla tanıtılacak. Fuar süresince 19.00 ile 20.00 saatleri arasında ise Buca Belediyesinin Avrupa Birliği hibesi ile kurulan Roman Bandosu konserler verecek. Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan projelerden Pırlanta Merkezleri’nin bir örneği fuar standında açılacak.