Ege Kuma sayısını erkekler sordu

Kuma sayısını erkekler sordu

07.02.2011 - 01:00 | Son Güncellenme:

İzmir İl Genel Meclisi’nin 14 kadın üyesi dururken, 9 erkek üye İzmir’deki kuma sayısının ve çocuk gelinlerin tespit edilmesi amacıyla önerge verdi

Kuma sayısını erkekler sordu

Hacettepe Üniversitesi tarafından hazırlanarak geçtiğimiz günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’na sunulan ve Türkiye genelindeki kuma sayısını, çocuk gelinler ve başlık parası için evlendirilen kadın sayısını belirten rapordan esinlenen İzmir İl Genel Meclisi, kentte bu tür bir çalışma yapılmasını istedi. Ancak 14 kadın üyesi bulunan İl Genel Meclisi’nde kentteki kuma sayısının belirlenmesi için Meclis Başkanlığı’na verilen önergeye 9 erkek imza attı.

Komisyon kurulsun
İl Genel Meclisi Üyeleri Onur Koçanalı, Hüseyin Mumcuoğlu, Bilal Şencan, Mehmet Soğukkuyu, Sebahattin Tekeli, Tayyip Şengül, Hakkı Güney, Doğan Albayrak, Mustafa Karagülle tarafından hazırlanan önergede kentteki kuma sayısının tespit edilmesi ile nicelik ve nitelik açısından incelenmesi için bir araştırma komisyonu kurulmasını istedi.
Meclis üyelerinin, İzmir İl Genel Meclisi’nin ne kadar kadın dostu bir meclis olduğunu gösterdiğini söyleyen İzmir İl Genel Meclisi Başkan Vekili ve Kadın-Erkek Eşitliği Komisyonu Başkanı Ayla Eğit, “Türkiye’ye örnek olacak bir uygulama, tüm şehirlere yayılmasını dilerim. Artık erkekler de kadınların uğradığı şiddet ve haksızlığa, çocuk yaştaki evliliklere tahammül edemiyor. 9 erkek arkadaşımızın bizim haberimiz olmadan böyle bir soru önergesi vermesi bizi onore etti” diye konuştu.
Kuma ile ilgili soru önergesinin hazırlanmasında ön ayak olan CHP’li üye Onur Koçanalı ise kadınların verdiği eşitlik savaşında yanlarında olduğunu göstermek ve yardımcı olmak amacıyla bu soru önergesini verdiklerini söyledi.