Ege Kurban kesimleri 2. gün indirimli

Kurban kesimleri 2. gün indirimli

02.11.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kesim noktalarında yığılmaları önlemek amacıyla, 1. gün büyükbaş hayvanlardan 25, küçükbaş hayvanlardan ise 10 TL daha fazla ücret alınacak...

Kurban kesimleri 2. gün indirimli

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı süresince vatandaşların sağlıklı ve huzurlu bir bayram geçirmesi için gerekli önlemleri aldı.
Kesim alanlarında beton dökümünü ve asfaltlama gerçekleştiren Büyükşehir ekipleri, halkın hijyenik ortamda sağlıklı kesim yapabilmesi için çadır ile su-hava tesisatlarının kurulması ve portatif tuvaletlerin yerleştirilmesi çalışmalarına da devam ediyor.
İzmir Büyükşehir Belediyesi haşere mücadele ekipleri tarafından başlatılan haşere ilaçlama ve dezenfeksiyon çalışmalarının, kurban satış ve kesim yerlerinde yerlerinde devam edeceği bildirildi. Kurbanını kesmek isteyen vatandaşlar, kesim yerlerinden bayram süresince ücretsiz yararlanacak. Büyükbaş kurbanı görevli kasaba kestirmek isteyenlerden bayramın birinci günü 165 TL, diğer günlerde ise 140 TL alınacak. Küçükbaş hayvanlar için ise bayramın birinci günü 45 TL, diğer günler 35 TL kesim ücreti ödenecek. Vatandaşlar, hayvanlarını makbuz sıra numarasına göre bir düzen içinde kestirebilecek. Kesim yerlerinde izdihamı önlemek için randevu sistemi uygulanacak, makbuzlar izlenecek.

Haberin Devamı

Yasağa uymayana 70 TL ceza
Cadde, sokak, apartman aralığı, park, yol kenarları gibi yerlerde kurban kesimi yapılmayacak. Belirlenen yerler dışında kurban kesen veya kesilen kurban atıklarını sokağa ve kamuya ait alanlara bırakanlara, Kabahatler Kanunu’nun 41/3. maddesi gereği işlem yapılacak ve 70 TL para cezası uygulanacak.

Semtlerin kurban kesim noktaları

BALÇOVA: Eski Çeşme Yolu Flora Çiçekçilik yanı, Üçkuyular İskelesi karşısı, Uğur Camii Bahçesi, Merkez Kur’an Kursu Bahçesi
BAYRAKLI: Cengizhan Mahallesi Rekreasyon Alanı, Refik Şevket İnce Mahallesi Hüran İlköğretim Okulu karşısı, Yamanlar Pazaryeri, Manavkuyu Çamkıran Pazaryeri, Yeni Girne Pazaryeri, Özkanlar Pazaryeri, Cengizhan Rekreasyon Alanı.
BORNOVA: Dökümcüler Sitesi Yanı - Işıkkent, Atatürk Mahallesi Kapalı Pazaryeri, Çamdibi eski geçici pazaryeri
BUCA: Kaynaklar Tansaş Et Tesisleri yanı, Günay Şanlı 132 Sokak No:6, Turan Yazgan 222 Sokak, Tüker Oto Yıkama M. Akif Caddesi No:99, Best Oto Yıkama 272 Sokak No: 177/1, Numune Kasap 132 Sokak No:1, Elmas Oto Yıkama Koşuyolu Caddesi No:16, İbocan Oto Yıkama Aydın Hat Boyu Caddesi No: 103/A, Töker Oto Halı Yıkama
ÇİĞLİ: Organize Yolu Tariş İplik Depoları, Evka 2 Pazaryeri, Evka 5 Pazaryeri, Egekent Pazaryeri, İstasyonaltı Pazaryeri, Sasalı eski Mezbahası, Harmandalı Muhtarlık arkası.
GAZİEMİR: Beyazevler 371 Sokak No:107, Sarnıç 1203/1 Sokak, Beyazevler 368 Sokak, Aktepe Mahallesi 2056 Ada, Aktepe Mahallesi Hoyran Spor Kulübü, Aktepe Mahallesi 2046 Ada, GİM Hayvancılık Ltd., Gazi Mahallesi 101 ada, Irmak Mahallesi, Damlacık Mevkii, Tesko Kipa Gaziemir AVM, Aktepe Mahallesi Pazaryeri, Sevgi Mahallesi Pazaryeri, Irmak Mahallesi Pazaryeri, Beyazevler 368 Sokak, Beyazevler Mahallesi 1760 Ada.
GÜZELBAHÇE: Yalı Mahallesi Semt Pazaryeri, Atatürk Mahallesi Otobüs Son Durağı
KARŞIYAKA: Şemikler Pazaryeri, Cumhuriyet Pazaryeri, Esin Sitesi Pazaryeri, Elit Sitesi Pazaryeri, Çok Katlı Pazaryeri, Oto yıkama alanları
NARLIDERE: Çamtepe Belediye Pazaryeri
KARABAĞLAR: Kestanepazarı Hatay Kur’an Kursu Bahçesi, DEÜ İlahiyat Fakültesi, Yeşilyurt Pazaryeri, Evliyazade Akkuş Erkek Kur’an Kursu, Kooperatif Evleri Pazaryeri, Eski İzmir Pazaryeri, Uzundere 208.210.211.814.950951.106 Parsel.
KONAK: Halkapınar Mahallesi 1201/8, Yeşildere Eski Bit Pazarı, Hatay Pazaryeri, Halkapınar Hayvan Hastanesi karşısı.

Haberin Devamı

Annelerden doğaya bin fidan
Türk Anneler Derneği İzmir Şubesi, derneklerinin kuruluşunun 25’inci yılında doğa anayı unutmadı. Ege Orman Vakfı ile işbirliği yapan Dernek, Seferihisar Kavakdere mevkiinde bulunan ağaçlandırma sahasına bin fidan bağışında bulundu.
Seferihisar-Kavakdere ağaçlandırma sahasında Türk Anneler Derneği Genel Başkanı Gül Baysal, İzmir Şube Başkanı Dr. Sabriye Saltuk ve dernek üyelerinin katılımı ile fidan dikim töreni düzenlendi. Ege Orman Vakfı Eğitim ve Gönüllü Sorumlusu Yasemen Bilgili, Türk Anneler Derneği ile uzun yıllardır birlikte çalıştıklarını söyledi. Bilgili, “çocuklarımızın geleceği için doğaya yaptığınız bu anlamlı katkıdan dolayı teşekkür ediyoruz” diyerek plaket takdim etti.