Ege Kurbanlık alırken yaşına dikkat edin

Kurbanlık alırken yaşına dikkat edin

31.08.2017 - 04:57 | Son Güncellenme:

Bir hayvanın kurbanlık kabul edilebilmesi için koyun ve keçide 1 yaş, dana ve düvede iki yaş, devede ise 5 yaş şartına dikkat...

Kurbanlık alırken yaşına dikkat edin

Kurban Bayramı telaşı, Aydın’ın Didim ilçesindeki hayvan pazarlarında yoğunluğu artırdı; yetkililer, bir hayvanın kurbanlık kabul edilebilmesi için koyun ve keçide 1 yaş, dana ve düvede 2 yaş, devede ise 5 yaş şartına dikkat edilmesi gerektiğini hatırlattı.

Haberin Devamı

Vatandaşa uyarı

Didim Akbük’te satış yapan Ömer Karlıoğlu, özellikle büyükbaşta kurbanlık niteliği taşımayan hayvanların kurban edildiğini vurguladı.

Bir dana veya düvenin kurban edilebilmesi için 24 ayı doldurmuş olması gerektiğini hatırlatan Ömer Karlıoğlu, “Hayvanın 24 ayı doldurduğu da genellikle çapa dediğimiz, alt çenesinin ortasındaki iki süt dişinin düşüp yerine kalıcı dişinin çıkması ile anlaşılır. Yalnız ırkına göre bazı hayvanlarda çapa dişi gecikebilir. Bunu da üreticinin güvenilirliği yada hayvanın orijinal kulak küpeleri ile anlayabiliriz. Bir yaşını doldurmamış ancak kurban edilecek koyun, annesi ile yan yana getirildiğinde ayırt edilemeyecek fiziki yapıya ulaşmışsa kurban edilebilir. Develerde ise beş yaş şartı var. Vatandaşların bunlara dikkat etmesi gerekir” dedi.