Ege ‘Küresel ısınma en büyük tehdit’

‘Küresel ısınma en büyük tehdit’

26.09.2018 - 23:00 | Son Güncellenme:

EGE Sanayicileri ve İşadamları Derneği (ESİAD), 24-30 Eylül Avrupa Birliği (AB) İklim Eylem Haftası kapsamında ‘İklim Değişikliği ile Mücadele ve Sürdürülebilirlik Zirvesi’ düzenledi.

‘Küresel ısınma en büyük tehdit’

Yönetim Kurulu Başkanı Fadıl Sivri, küresel ısınmanın temel yaşam kaynaklarını tehdit eder hale geldiğini belirtti, son 20 yılda iklim değişikliğine bağlı yaşanan doğal afetlerin yaşam standartlarını azalttığını vurguladı. Sivri, yaşanabilir bir dünya ile temiz ve kullanılabilir gıda ile suya daha kolay ulaşılmasını sağlayacak çalışmaların büyük önem taşıdığını ifade etti, “Çevre ve doğal sistemler açısından koruyucu destekleyici politikalara ihtiyaç var. Dünyada 1,90 doların altında kazanan 767 milyon insan rutin açlıkla mücadele ediyor. Dünyada son 50 yılda ortalama sıcaklık artışı 1 santigrat dereceyi geçti, 2 santigrat dereceye yaklaşmak üzere. 2,7 milyar insan su sıkıntısı çekiyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

AB Türkiye Delegasyonu Tibor Sztaricskai, “2020 için hedefleri neredeyse karşıladık. 2030 için çalışıyoruz” diye konuştu.

‘İzmir avantajlı’

ESİAD Sürdürülebilir Kalkınma Komitesi Başkanı Betül Elmasoğlu, 1996 yılından beri AB Türkiye Delegasyonu ile işbirliği halinde İzmir AB Bilgi Merkezi’ne ev sahipliği yaptıklarını söyledi.

Boğaziçi Üniversitesi Sürdürülebilir Kalkınma ve Temiz Üretim Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Nilgün Cılız, “Bornova ve Karşıyaka belediyeleri, 2020’ye kadar enerji açısından karbon emisyonunu azaltabileceklerini, enerji tasarrufu yapabilecekleriini ve yenilebilir enerjiye geçiş yapabileceklerini ispatladı. Adeta bir güneş tarlası olan İzmir bu açıdan çok avantajlı” dedi.