Ege Kurtdere’de güreş heyecanı

Kurtdere’de güreş heyecanı

10.08.2018 - 23:10 | Son Güncellenme:

Cihan Pehlivanı Kurtdereli Mehmet Pehlivan adına bu yıl 59. kez düzenlenen Kurtdereli Güreşleri 1500’e yakın güreşçinin katılımıyla başladı. Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Kurtdere güreşlerinin UNESCO Dünya Mirası listesine alınması için başvuruda bulunduklarını belirtti

Kurtdere’de güreş heyecanı

Karesi’de 10-11-12 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek olan, 80’i başpehlivan olmak üzere 1500 civarında güreşçinin ve binlerce davetlinin katılması beklenen Kurtdereli Güreşleri’nin tanıtım toplantısı; Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Güreş Federasyonu As Başkanı Mehmet Ayhan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu ve basın mensuplarının katılımıyla Kurtdere’nin dualı çayırında gerçekleştirildi. Toplantının ardından protokol üyeleri ve davetliler Kurtdere güreş alanını ziyaret etti. Pehlivanlar; davul, zurna eşliğinde temsili olarak güreş müsabakası yaptı.

Haberin Devamı

Yiğitlikle özdeşleşti

Toplantının açılış konuşmasını yapan Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Kurtdere güreşlerinin ilk defa 1959 yılında yapıldığını belgelediklerini söyledi. Güreşlerin UNESCO Dünya Mirası listesine alınması için başvuruda bulunduklarını belirtti. Güreş heyecanı sabah saat 08.00’da minik 1, minik 2, teşvik 1, teşvik 2, tozkoparan, ayak, deste 1, deste 2, deste 3 ve orta boyların boy ayrımıyla başladı. 12.30’da Kurtdereli Mehmet Pehlivan’ın anıt mezarını ziyaret ile devam etti. 14.30’da resmi açılışı yapılan güreşler; 15.30’da Kurtdere Mahallesi’nde, 18.30’da ise Karesi Belediyesi önündeki Kurtdereli Mehmet Pehlivan fotoğraf sergisi, 19.30’da kortej yürüyüşü ve 20.30’daki gala yemeği ile sona erdi.