Ege Kurtuluş günü “bayram” olacak

Kurtuluş günü “bayram” olacak

03.09.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 9 Eylül İzmir’in işgalden kurtuluşunun 90. yılını ve aynı zamanda Kurtuluş Savaşı zaferini halkın katılımı ve çoşkulu törenlerle kutlayacak

Kurtuluş günü  “bayram” olacak



İzmir Büyükşehir Belediyesi, 9 Eylül İzmir’in işgalden kurtuluşunun 90. yılını birbirinden renkli etkinliklerle kutlayacak. Basmane’den başlayacak Zafer Yürüyüşü’ne tüm İzmirlileri davet eden Başkan Aziz Kocaoğlu, “9 Eylül’ün ne anlama geldiğini tüm dünya alem İzmir’den görsün” diye konuştu.

Haberin Devamı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, aynı zamanda Kurtuluş Savaşı’nın zaferle sonuçlanması anlamına gelen İzmir’in kurtuluşunu, 90. yılında büyük bir coşkuyla kutlamaya hazırlanıyor. İzmirliler, bu özel günü 5-9 Eylül 2012 tarihleri arasında Büyükşehir Belediyesi’nin etkinlikleriyle İzmir’e yakışan bir şekilde kutlayacak. Zafer yürüyüşü, yol koşusu, Basın Müzesi açılışı, fotoğraf sergisi, söyleşi, panel, Türk Yıldızları ve Solo akrobasi gösterileri, Fener Alayı ve Zerrin Özer konseri gibi etkinlikler, kutlama programına renk katacak.

‘Dünya alem İzmir’i görsün’
Kocaoğlu, 9 Eylül Pazar sabahı gerçekleştirilecek ‘Zafer Yürüyüşü’ne tüm İzmirlileri davet etti. Başkan Kocaoğlu, “Sabah 09.00’da Basmane Meydanı’ndan başlayarak 1920’lerde olduğu gibi büyük bir kurtuluş yürüyüşü ile Cumhuriyet Meydanı’na geleceğiz ve 9 Eylül’ü kutlayacağız. Bütün İzmirli hemşehrilerimi 9 Eylül Kurtuluş yürüyüşüne çağırıyorum. Öyle bir katılım gösterelim ki, 9 Eylül’ün ne anlama geldiğini tüm dünya alem İzmir’den görsün. Türk milletinin bölünmez bütünlüğünü İzmir’den bir kez yüksek sesle daha haykıralım” dedi.

Haberin Devamı

Etkinlik programı

9 Eylül Pazar program, saat 09.00’da İnciraltı Dokuz Eylül Su Ürünleri Enstitüsü önünden ‘90.Yıl Yol Koşusu’ ile start alacak. Saat 09.30’a ise tüm İzmirlilerin k#en başlayacak “90.Yıl Zafer Yürüyüşü’ gerçekleşecek. Saat 10.30’da Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla resmi tören yapılacak. Saat 18.00’de Gündoğdu Meydanı’nda ‘Türk Yıldızları ve Solo Türk Akrobasi Gösterileri’ olacak. Saat 18.00’de Konak Saat Kulesi önünden start alacak “9 Eylül Bisiklet Turu” Tarihi Havagazı Fabrikası’nda noktalanacak. Saat 20.30’daki Fener Alayı, ve ardından Gündoğdu Meydanı’nda saat 21.00’de Zerrin Özer İzmirlilerle buluşacak.