Ege Kuş Cenneti küçük misafirlerini bekliyor

Kuş Cenneti küçük misafirlerini bekliyor

05.05.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Dünyanın en büyük yapay kuluçka adası olarak gösterilen İzmir Kuş Cenneti’ndeki 6.5 dönüm alan, yavrulama dönemine geçen flamingoları misafir ediyor.

Kuş Cenneti küçük misafirlerini bekliyor

Dünyanın en büyük yapay kuluçka adası olarak gösterilen İzmir Kuş Cenneti’ndeki 6.5 dönüm alan, yavrulama dönemine geçen flamingoları misafir ediyor. Dünyanın en büyük yapay üreme adasında yaklaşık 20 bin flamingo kuluçkaya yattı. Flamingoların yuva yaparken zorluk yaşamaması için mayıs ayında başlayan kuluçka sezonu öncesi bölgedeki çalışmalar da tamamlandı. Kuşların rahatsız edilmemesi için özel önlem alınan adada sessizlik hakim. Flamingoların çoğalması için belli dönemlerde Kuş Cenneti üzerinden uçak geçişleri de yasaklandı. Kuşların yaşam alanları için uygun bir ortama dönüştürülen İzmir Kuş Cenneti’nde bu yıl ortalama 20 bin yavrunun dünyaya gelmesi bekleniyor.
281 türe ev sahipliği yapıyor
İzmir Kuş Cenneti’nin birçok kuş türüne ev sahipliği yaptığını ifade eden Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Yusuf Kandazoğlu, bölgede tespit edilen 281 kuş türünün alanda konaklama ve kışlama yaptıklarını söyledi. Kandazoğlu, “Alan şu an tam kapasite dolu. 20-25 gün sonra yavrularımız kuluçkadan çıkacak” dedi.