Ege ‘Kuşadası için en iyisini istiyoruz’

‘Kuşadası için en iyisini istiyoruz’

04.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Belediye meclisinde alınan kararlar, halkı sevindirdi. Uydukent sorunu çözüldü, plastik masa ve sandalye kullanımı yasaklandı

‘Kuşadası için en iyisini istiyoruz’

Kuşadası Belediye Meclisi Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Davutlar Hizmet Binası’nda yapıldı. Açılış konuşmasına Madımak’ta katledilen aydın ve sanatçıları anarak başlayan Başkan Ömer Günel, “35 yurttaşımız diri diri yakıldı. Acısını bugün hala yaşıyoruz. Yattıkları yer ışık olsun” dedi.

Haberin Devamı

Görsel kirlilik bitti

Toplantıda Kuşadası turizmine büyük katkı sağlayacak bir karar alındı. Tüm restoran ve kafeteryaların plastik masa ve sandalye kullanması yasaklandı. Plastik masa ve sandalyelerin kentte görsel kirliliğe sebep olduğunu belirten Başkan Günel, kararın Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı tarafından hayata geçirilen “Sıfır Atık” projesine dayandığını kaydetti. Geçen aylarda Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından 1/5000’lik plana alınan Uydukent projesinin 1/1000’lik plana alınması konusu da onaylandı. Uydukent Toplu Konut Projesi’nin yeniden 1/1000’lik plana alınması sayesinde kooperatif üyeleri yapı kayıt belgelerini alabilecek.
Meclis toplantısında, AK Parti Grubu’nun işten çıkarmalarla ilgili olarak vermiş olduğu önergeyi de yanıtlayan Başkan Günel, “Bugüne kadar dört kişiyi çıkarttık. Biri her iki belediye şirketinden de maaş alıyordu. Biri sözleşmesinde yer alan eğitim durumuna uymuyordu. Diğer ikisi ise belediye başkanlığı makamına hakaret etmekle beraber iş yerine gelmeme konusunda direniyordu. Bu kişiler dışında hiçbir çalışanımızın işine son vermiş değiliz” dedi.