Ege Kuşadası turizmini yerli turist kurtarır

Kuşadası turizmini yerli turist kurtarır

27.12.2017 - 01:02 | Son Güncellenme:

KUTO Başkanı Serdar Akdoğan, gemi iptallerine rağmen 2017 yılı turizm sezonunun bir önceki yıla göre daha iyi geçtiğini belirtti, “Bunda yerli turistin payı çok büyük” dedi

Kuşadası turizmini yerli turist kurtarır

Kuşadası Ticaret Odası (KUTO) Başkanı Serdar Akdoğan, bitmesine sayı günler kalan 2017 yılı yaz sezonunu değerlendirdi ve 2018 beklentilerini açıkladı. Akdoğan, 2017’de yerli turist patlaması yaşandığını belirtti, “Ülkemizin en önemli limanlarından birisine sahip olan ilçemiz, gemi iptallerinden dolayı sıkıntı yaşamasına rağmen, 2017 yılı bir önceki yıla oranla daha iyi geçti. Birkaç yıl daha sürecek gibi görünen bu sıkıntılı durumdan kurtulmak için esnafımız da yerli turiste yönelmeli. 2017 yılının bir önceki yıla göre daha iyi geçmesinin nedeni özellikle yerli turistte yaşanan patlama oldu” dedi.

Haberin Devamı

Tanıtım sürüyor

Gemi iptallerine rağmen, 2018’de özellikle Avrupalı turistte artış olacağını gözlemlediklerini vugulayan Akdoğan, “2017 sezonunda çarşılarda yaşanan sorunlarla ilgili esnafla toplantılar yaptık. O bölgedeki esnafımız, yerli turisti de göz önünde bulundurulmalı. Bir önerim de çarşıların AVM mantığında yönetilmesi. Tanıtım atağımız da sürüyor. ‘Kuşadası Güvercin’ isimli facebook sayfamızda takipçi sayımız 730 bine yaklaştı” ifadesini kullandı.

Pamukkale’de yılbaşı bereketi

Denizli Turistik Otelciler ve İşletmecileri Derneği (DENKUROD) Başkanı Gazi Murat Şen, yılbaşı nedeniyle otellerin doluluk oranlarının yüzde 100’e ulaştığını söyledi. DENTUROD Başkanı Şen, son 2 yıldır Pamukkale Belediyesi ve Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin desteklediği ‘Termal İyi Gelir’ kampanyasıyla beyaz travertenleriyle ünlü Pamukkale ile kırmızı travertenleriyle ünlü Karahayıt’daki otellere yerli ve yabancı turistin ilgisinin arttığını belirtti, “Yeni yıl için Pamukkale’de konaklayacak yer bulamayan yabancı gruplar için Denizli şehir merkezindeki otellerde yılbaşı rezervasyonları yapılıyor” dedi.