Ege ‘Kuzeyin yıldızı’ Menemen

‘Kuzeyin yıldızı’ Menemen

17.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Expomen Agro Hayvancılık, Et ve Süt Teknolojileri, Tarım ve Çiftlik Ekipmanları Fuarı kapılarını açtı. Başkan Tahir Şahin, “Çalışmaktan yorulmayacağız” dedi.

‘Kuzeyin yıldızı’ Menemen

Menemen Belediyesi’nin ev sahipliğinde Elit Fuarcılık Hizmetleri’nin organizasyonu ile 15-18 Mart 2018 tarihleri arasında düzenlenen ve ‘Toprağın Bereketi Kadın Üretici’ temasının işlendiği Expomen Agro Hayvancılık, Et ve Süt Teknolojileri, Tarım ve Çiftlik Ekipmanları Fuarı, Gölpark Menemen’de kapıları açtı.

Haberin Devamı

‘Tarıma destek’ şart

Törende konuşan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, İzmir yılda yüzde 1,1 büyürken, Menemen yılda yüzde 5,59 büyüyor. İşte biz de bu bilinç ve öngörü ile yatırımlarımızı gerçekleştiriyoruz. Menemen gerek lokasyonu, gerek sanayi ve tarıma dayalı ekonomisi ve gerekse de içerisinde barındırdığı değerlerle kuzeyin yıldızı olma yolunda emin adımlarla ilerliyor” dedi.

300 araçlık, iki katlı yeraltı otoparkını, Menemen Şehir Stadı’nı, Kubilay Kültür Merkezi’ni ve 170 dönüm alanda kurulan, Menemen Gölpark’ı ilçeye kazandırdıklarını anlatan Başkan Şahin, “Bugün burada ikincisini düzenlediğimiz Tarım Fuarımız da işte bu yatırımlardan biri. Samanın dahi ithal edildiği bir ülkede tarımın desteklenmesi şart. Başta kadın çiftçilerimiz olmak üzere tüm çiftçilerimize katkı sağlamayı hedefledik. Bizim işimiz Menemen, gücümüz de Menemen” diye konuştu.

Haberin Devamı

Çözüm kooperatifleşme

Kalkınma İçin Kooperatifleşme Paneli’nde, yanlış tarım politikaları nedeniyle bugün Türkiye’de birçok iyi tarım ürününün ithal edilemediğine dikkat çekildi. Çiftçilerin ihtiyaçlarını makul fiyatlarla sağlaması ve ürünlerini değerinde satabilmeleri için kooperatifleşmenin şart olduğu vurgulandı.