Ege Lıdere selam olsun

Lıdere selam olsun

27.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Denizlispor, evinde Adana Demirspor’u 5-1’lik skorla geçti. 11 maçlık yenilmezlik serisini sürdüren yeşil siyahlılar42 puanla haftayı lider tamamlayarak Süper Lig’e göz kırptı.

Lıdere selam olsun

Denizlispor maça, sahanın her yerinde yaptığı tam baskıyla başladı. Adana Demirspor’un savunma bloğunu aşmak için, oyunu kanatlara yönlendirdi. Hücumda hızlı ve etkili olan Mehmet Akyüz, Ziya ve Burak Çalık rakibe önde baskı yaptı. Denizli’nin oyunda anahtar isimlerinden biri de kaptan Abdülkerim oldu. Defansif açıdan görevini yaparken, uzun diyagonal pasları ile takımının hücuma çıkmasında önemli bir rol oynadı. Orta saha oyuncuları Deniz, Recep ve Aissati pas trafiğini iyi yönetti. Bu doğru oyun anlayışına Demirspor ancak sertlikle karşılık verdi ve 18 dakikada 3 sarı kart gördü. Denizlispor rakip cezaalanına rahat girdi. Mehmet Akyüz’ün kafa şutu direkten döndü. 20. dakikada Burak Çalık’ın düşürülmesi ile kazanılan penaltıda Mehmet Akyüz golü atarak takımını 1-0 öne geçirdi. 25. dakika sonrası Denizlispor nedendir bilinmez, kendi alanını korumayı amaçlayan bir oyun tarzını benimsedi. Adana Demirspor ise baskılı ve bir an önce gol bulmayı amaçlayan oyun anlayışına döndü. Bunun sonucunda 30. dakikada Vedat Bora kafa ile 3 defans oyuncusu arasından beraberlik golünü attı.

Haberin Devamı

Gol olup yağdılar

Demirspor, golü attıktan sonra psikolojik olarak güçlendi. Topla oynama oranı yükseldi ve oyunun hakimi oldu. Ancak 45. dakikada büyük usta Aissati, Burak Çalık’a şahane bir pas attı. Onun vuruşu defanstan döndü. Recep Niyaz da durumu 2-1 yaptı. İkinci yarıda Adana Demirspor golü bulmak adına oyuna Traore ve Berk’i alıp tüm hatlarıyla baskılı oyun anlayışıyla başladı. Denizli ise iyi savunma ile takım halinde futbolun doğrularını yaptı. Ancak Mehmet Akyüz ve Recep Niyaz şahane oynadılar ve oyuna damgalarını vurdular. Akyüz defans arkasına atılan her topta tehlike yarattı. Adeta uçtu, maçı iki golle tamamladı. Recep Niyaz harika oyununu attığı iki golle taçlandırdı. Dördüncü ve beşinci gollerin asistini yapan Furkan’ın da oyuna olumlu katkısı oldu. Denizlispor maç boyunca agresif ve canlı bir oyun yapısı izledi. Çağdaş futbolun gereklerini yerine getirdi, defans ve orta saha blokları arasında dayanışma ve her oyuncunun mücadelesini en yükseğe çıkardığı bir Denizli seyrettik. Takım halinde düşünce, ruh ve hırs anlamında çok pozitiftiler. Seyirci desteğini de arkasına alınca coşkusu ile maçı aldı götürdüler. Lidere selam olsun.