Ege Lidere selam olsun

Lidere selam olsun

14.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Menemenspor, deplasmanda Zonguldak Kömürspor’u da yenerek liderlik koltuğunu bırakmadı. Puanını 55’e çıkararak şampiyonluğa emin adımlarla yürüyen sarı lacivertlileri değerlendiren usta kalemlerimiz, “Artık bu takım için bütün yollar bir üst lige çıkıyor” dedi

Lidere selam olsun

Bülent Buda: İşte bizim takımımız. Hakemin bitiş düdüğüne kadar maça asılan, asla vazgeçmeyen. Zirveye kuruldular. Ama orada tek değiller. Ligin başından bu yana ürktüğüm, korktuğum Karagümrük’ün soluğu enselerinde. Bu onlara itici güç olsun. Bu takım artık puan kaybetmeksizin şampiyon olur. Bu kadar iddialıyım. Tüm futbolcuların, teknik birimin, sevgili Tahir Şahin’in herkesin bu duyguları yaşadığına kuşkum yok. Hadi aslanlar. Şampiyonluk size çok yakışacak..
Fatih Tanfer: Menemenspor Zonguldak deplasmanında 3 puanı Taşkın’ın son saniyede penaltı golüyle aldı. Bazen işler yolunda gitmeyebilir. Ama bu sene Menemen adına her şey olumlu gidiyor. Futbolda şansı yanına alabilmen için iyi oynamalısın ve asla vazgeçmemelisin. İşte Zonguldak deplasmanı son saniyeye kadar umudunu tüketmiyorsun ve her hafta puan farkını arttırıyorsun. Lütfen 90+3 ekibimizin Menemen’le ilgili devrearası yazılarını bulunuz. Menemen’in en büyük rakiplerinden birisinin Karagümrük olduğunu söylemiştik. Şu an 3 puan önde ve 2’li averajda Menemen’in lehinde. Kazan maçlarını ve şampiyon ol. İşte bu hafta rakip Kırklareli çok hızlı hücümcuları var. Ancak kazanmaktan başka hiçbir alternatifleri olmadığı bilinerek coşkulu, inaçlı Menemenspor’u herkes sahada görmek istiyor.
Mehmet Demirtaş: Sezon başından bu yana her hafta üzerine koyarak ilerleyen bir Menemenspor’u yazıyoruz. Takım şampiyonluk parolasından bir an olsun vazgeçmiyor. Bu kutlu yürüyüşün sonunda eminim ki şampiyonluk gelecek. Deplasman galibiyetleri her zaman önemlidir. Bu galibiyet de öyleydi. Hele ki uzatmalarda gelen galibiyet golüyle... Kutlarım Menemen’in inanmış futbolcularını. Hız kesmeden devam.

Haberin Devamı

Manisa Büyükşehir tam gaz

Bülent Buda: 5 gollü coşkulu bir maç olduğu tahmin edilebiliyor. Kazanmak önemliydi, başardılar. Play Off içinde kalmak, sürdürmek amaç olduğuna göre bu aşamada bu doğrultudan bir sapma yok. Haftaya çok sıkı bir maç oynayacaklar. Deplasmanda Karagümrük’ten puan koparmak büyük olay. Kolay gelsin.
Fatih Tanfer: Manisa BŞB küme düşmeme mücadelesi veren Konya Anadolu Selçuk karşısında 3 puanı 3 golle aldı ve puanını 46’ya çıkardı. Manisa BŞB’yi defalarca seyrettik. Güçlü bir takım. Takımda sadece teknik olarak değil, oyun zekasıyla da etkili oyuncular var. Tecrübeli bir defansı, dirençli ve oyunu biçimlendiren bir orta sahası, hücuma süratli çıkan golcüleri var. İşte gerekçemiz bu. Şimdiki rakip deplasmanda Karagümrük. Güçlü bir Manisa BŞB’nin yoluna devam etmek istiyorsa, bu deplasmanda puan ve puanlarla ayrılması ilk önceliktir.
Mehmet Demirtaş: Saha içinde kazanmak için her şeyi yapan bir takım Manisa BŞB. Sezon başında bu yana bu performans ve mantıktan hiç sapmadılar. Kazanıyorlar, kazanmak için sahaya çıkıyorlar. Play Off ve zirve hattında bir an olsun vazgeçmiyorlar. Başarı da bu istek ve dirayetle ortaya çıkıyor. Evlerinde aldıkları 3-2’lik galibiyeti, deplasmanda Karagümrük’e karşı da hatırlatmalılar. Ben başarılı olacaklarına inanıyorum ama onları zorlu bir maçın da beklediği ortada.

Haberin Devamı

Nerede o eski Utaş Uşakspor

Bülent Buda: Her hafta benzer şeyleri yazmak sıkıyor. Hem okuyanı hem de yazanı. Haftalardır bir şey söylüyorum. Uşak sergilediği görünümle ligin bitmesini bekliyor. Yarışmanın dışına çıkıp günü geçiştirmek. Futbolcular için tatsız bir durum. Oyun bitse de gitsek gibi.
Fatih Tanfer: Sezona fırtına gibi giren ve sonra vites küçülten ve hep kendisini ilk 5’de gördüğümüz Uşakspor, 26. haftanın sonunda 12. sırada. Ankara Demirspor deplasmanından 2-2’lik beraberlikle alınan 1 puan. Düşme sınırının 13 puan üstünde. Geride 8 maç var. Bülent ağabeyim haftalardır ifade ediyor. Bitse de gitsek anlayışı maalesef geçerli. Ancak bu kadar yetenekli ve özellikleri olan oyuncu grubu için buna katılmıyorum. Varlıklarını ve özelliklerini sahaya yansıtmalılar. İşte ilk etapta sahasındaki İnegölspor maçı. Uşak taraftarı kazanan takımı sever.
Mehmet Demirtaş: Bir türlü anlam veremiyorum Uşakspor’un bu düşüşüne. Lige o kadar hızlı ve istekli başladılar ki yükselme hattında yürümelerini düşünmemek elde değildi. Ama ortada bir sorun var ve bu sorun aşılamıyor. Belki de şanssızlık bu. Adına her ne koyarsanız koyun bunu kazanmanız gerekiyor. Bu hafta evlerinde İnegöl’ü ağırlıyorlar. Ben bu maçta artık Aşigo’nun çıkış yapacağını ve silkeleneceğini düşünüyorum.

Haberin Devamı

Haydi Kaf Kaf zafer senin olacak

Bülent Buda: Fazla heyecana gerek yok. Sakin kalarak, kazanmak en önemlisi. Hesaplar neydi, nereye döndü. Dipten gelerek kramponlarını uzatsalar beşinciye dokunacaklar. Yenilmeyen bir takım oldular.
Fatih Tanfer: Karşıyaka Play Off yarışında rakibi olan Osmaniyespor’dan 1 puanı alarak hızla ve coşkuyla Play Off yarışını zorluyor. Ekip olarak yapısal özelliklerimiz gereği tevazuyu severiz. Biz söylemiştik demekte bizim anlayışımız değildir. Ama ne mutlu yazılarımızı takip eden vefakar Karşıyakalılar haftalar önce 90+3 ekibi olarak sizlere, bu Karşıyaka Play Off mücadelesinin içinde olacak dedik. Çünkü Karşıyaka’nın nasıl bir mücadele takımı olduğunu, inancını ve genç yeteneklerinin her geçen gün büyük bir gelişim göstererek takıma katkıda bulunduklarını ifade etmiştik. Yani Cenk’i, Metin’i, Mustafa Aşan’ı, Arif’i, Batdal’ı, Muhammet Fatih’in kardeşlerine verdiği destekle nasıl bir takım olduklarını izliyoruz. Müthiş seyircisinin de desteğiyle Karşıyaka gurur veriyor. İşte bu hafta sahada 1999 doğumlu 3 genç oynadı. Fazla söze gerek var mı? Semtin evlatları, semtin takımını her geçen gün yukarılara taşıyor.
Mehmet Demirtaş: Karşıyaka sezon başından bu yana her alanda mücadele ve savaş veriyor. Ellerinden geldiğince, dar olanaklarla başarmaya çalışıyorlar. Kötü gittiler, yoruldular ve düştüler. Ama asla pes etmediler. Bulundukları yer pes edenlerin değil, savaşıp hayal edenlerin bulunduğu bir ortam. Onlar da takım, camia ve taraftar olarak bu durumun net bir şekilde farkındalardı. Şimdi de kazanmaya, pes etmemeye ve ayakta durmaya yönelik attıkları adımları bizlere izletiyorlar. Gerçek Karşıyaka’yı hepimize hatırlatıyorlar. Siz yürüyün Karşıyaka’nın temiz gençleri. Arkanızda Karşıyaka var...

Haberin Devamı

Harikasın Naz Naz

Haberin Devamı

Bülent Buda: Deplasmanda beşinciyi net bir skorla bitirdiler. Etkileyici bir ritim yakaladılar. Özgüven, coşku da eklenince, Nazilli neden şampiyon olmasın. Bizce olsun. Çok seviniriz.
Fatih Tanfer: Nazillispor, deplasmanda Ergene Veli Meşespor’u son 4 dakikada Yasin ve Mert’in attığı gollerle yenerek bir anda yarışın favorilerinden oldu. En önemlisi coşkusu üst düzeyde. Agresif ve canlı oyun yapısını maç boyunca devam ettiriyorlar. Ofansif anlamda hücum oyuncuları çabuk ve direkt kaleye gidiyor. Çok yetenekliler. İyi bir Nazillispor ortaya çıktı. Kişisel kanaatim gereksiz puan kaybı yapmadığı takdirde hedefine ulaşacaktır. 3 Nisan’da şu an ki lider Hekimoğlu Trabzon’un Nazilli’ye geleceği düşünülürse büyük avantajı olduğunu düşünüyorum.
Mehmet Demirtaş: Yenilmezlik serisi 19 maça çıktı. 19 maç... Şaka değil gerçek. Bu takım içeride dışarıda en iyisini yapmak için sahaya çıkıyor. Ellerinden gelenin de en iyisini yaparak sahadan üstün ayrılıyor. Sistem, istek, kararlılık üst düzeyde. Taraftar ve Nazilli şehrinin tek bir hedefi var artık. O da şampiyonluk. Taraftar kafaya koydu, merhum tribün liderleri “Kel Ali” adına o kupanın kazanılacağına inandı. Olacak, güzel olacak. İnanıyorum ve kutluyorum Naz Naz’ı.

Buca’nın gençleri baş kaldırdı

Bülent Buda: İyi ki geldin Levent. Kazanmanın dayanılmaz tadı. Vazgeçmeyin, yarışın. Biz bu evrelerden çok geçtik. Tadını, hüznünü, birlikte yaşadık. Gerideki yıllar ne çok birikti değil mi Levent? Yaşanacak daha neler varmış. Tüm takımınla övgüyü hak ediyorsun. Önünüz açık olsun.
Fatih Tanfer: Bucaspor resmen destan yazıyor. Son 3 haftada önce grubun lideri Bayburt ardından ikinci Kocaeli, bu haftada üçüncü Çorumspor’u yendi. Bizim için sürpriz değildi. Biz haftalardır Buca’yla ilgili yazılarımızda İzmir’deki en genç ve yetenekli oyuncuların Bucaspor’da olduğunu ancak sorunlarla boğuşmaktan gerçek güçlerini gösteremediklerini ifade ediyorduk. Bucaspor Levent hocayla buluştu. Başarılar üst üste geliyor. Kurtuluşun mücadelesi şimdi başladı. Son düdüğe kadar aynı inanç, aynı ruh artarak devam etmeli. Bu haftada rakip kadere bakın ligin Karacabey deplasmanı. 4 hafta önce yazmıştık, yarıştan kopmazsan, Bucaspor’un son beş haftada fikstür avantajı var diye. Aynı inançla mücadeleye devam.
Mehmet Demirtaş: Öncelikle İzmir’in 91 yıllık değeri Bucaspor’un yıl dönümünü kutlarım ve daha nice yıllar Türk futboluna hizmet vermesini dilerim. Üst üste alınan 3. galibiyete gelirsek özellikle Cihan Başkan’ın kulübün başına geldikten sonra başarıların da geleceğini her hafta dile getiriyorduk. Geldiğimiz noktada bir kez daha yanılmadığımızı gördük. Aman nazar değmesin. Bucaspor bitti demeden bitmez diye boşuna demedik. Kutlarım Buca’nın vefakar ve çalışkan evlatlarını.