Ege Liderler İzmir'den

Liderler İzmir'den

01.03.2018 - 05:33 | Son Güncellenme:

TFF. 2 Lig’de mücadele eden Menemenspor ve Altay, bu hafta rakiplerini farklı yendi. Gruplarında lider olan iki İzmir ekibi, kalan 10 haftada şampiyonluk için ter dökecek.

Liderler İzmirden

Haftanın Takımı:

Haberin Devamı

Menemen-Altay

Haftanın En İyileri:

Mustafa Şen (Menemenspor)
Furkan (Altay), İlyas Çakmak (Bucaspor)

Haftanın Tenkik Direktörü:

Suat Kaya (Menemenspor)
İsmet Taşdemir (Altay)

Bülent Buda: Oh be... Zirveye çıkmak ne güzel bir duygu. Pazar günü maç rallisinden ötürü Atatürk’e gidemedim. Giden arkadaşlarım 4 gol az oldu abi, ikiye katlayabilirlerdi dediler. Olsun yine de çok güzel bir skor. Takım havasını buldu. İçeride, dışarıda maç kazanıyor topluyor puanları. Gollerin paylaşımıda önemli bir gelişme. Çok iyi bir zaman dilimi. Bahara giriyoruz, havalar güzelleşecek. Takım daha da güzelleşecek. Lami cimi yok bu işin. Doğrudan 1. Lige çıkacaklar. İnanıyorum, futbolcularda elbette şampiyonluğa inanıyor.

Fatih Tanfer: Pazar günü maç maratonu önce Altay maçıyla başladı. Tek küfür olmadan Faır Play ruhuna uygun bir maç. Biz terini akıtan her takımın adaletinden yanayız. Altay, bu maçta oynadığı oyunla futbolun adaletini sağladı. Liderden 9 puan gerideyken bile Milliyet Ege’nin spor servisi olarak Altay’ın oyuncu yapısı ve gücünü bilmemiz nedeniyle şampiyonluğun en büyük adaylarından biri olduğunu ifade etmiş ve ilave etmiştik yeter ki gücünün farkına varsın. Haftalardır yenilmeyen Konya Anadolu Selçuklu karşısında 4 gol attı. Attığından fazlasını kaçırdı. Oyunu istediği gibi yönlerdirdi. Defans hatasız oynuyor. Bekler hücuma iyi katılıyor. Orta alan ve hücum istediği gibi vites artırıyor. Seyredilmekten zevk alınan bir Altay vardı karşımızda. Futbol adına heyecan duymamak elde değildi. Gümüşhane’de puan kaybedince zoru başardılar, geriden geldiler ve liderlik koltuğuna oturdular. Bundan sonra işleri daha zor. Bu elde edilen avantaj asla kaybedilmemeli.

Mehmet Demirtaş: Pazar günü İzmir Atatürk Stadı’nda Altay, Konya Anadolu Selçuklu karşılaşmasını Fatih Abim ile birlikte izledik. Bu sene bir üst ligi sonuna kadar isteyen, Altay taraftarının desteğini arkasına alan siyah beyazlıların birbirinden güzel muhteşem 4 golüne ve şampiyonluğu ne kadar çok istediklerinin arzusuna isteğine şahitlik ettik. İhsan Furkan Deniz, Doğan Karakuş, Fatih Gül ve Ozan Sol'un golleriyle rakibini 4-0 mağlup etmesini bilen Altay, üst üste 4 galibiyeti ile tanışmış oldu ve puanını 48'e yükseltti. Dile kolay tam tamına 162 gün önce altın tepside sunduğu liderlik koltuğunu, Gümüşhanespor'un evinde Bandırmaspor ile golsüz berabere kalmasının ardından, 2 puan farkla geri aldı. Umudumuz terinin son damlasına kadar mücadele eden bu aslan yüreklerin koltuğu birdaha bırakmaması yönünde. Artık geri sayım başladı. Altay’ın kalan haftalarda daha çok moral ve motivasyona ve kendilerine inanan taraftarına ihtiyacı var. Bu haftaki Fethiyespor deplasmanından başlayarak Altaylıyım diyen herkesin elini taşına altına koyarak başarı için savaşması gerekiyor. Haydi Altaylı takımına daha fazla sahip çık. O sene bu sene olsun...

Haberin Devamı

Liderler İzmirden

Haberin Devamı

Bülent Buda: Ne güzel skor öyle. Rakiplerde puan kaybediyor. Her şey çok güzel. Sarı lacivertliler kazanmayı bir yaşam biçimi olarak yorumluyorlar. Bu belli oluyor. İlk sıraya çıktılar. Bir daha inmeyiz oradan diyorlar adeta. Kastamonu’da 10 dakikada muhteşem bir geriye dönüş. Artık iki grupta iki liderimiz var. Bu çok güzel bir duygu. Birden fazla şampiyonu olacak bir kent olacağız. Özlemle o günleri bekliyoruz.

Haberin Devamı

Fatih Tanfer: İzmir Atatürk Stadı basın tribününde gözümüz Altay maçında kulaklarımız da Kastamonu’da. Altay öne geçiyor, Menemen geriye düşüyor. Altay gol sayısını 4’lüyor liderliği ele geçiriyor. Afyon kendi sahasında 2-1 önde Menemen’in liderliği gidiyor. Sonrası bir sevinç.. Nedir diye soruyoruz ve öğreniyoruz ki 75’de beraberliği sağlayan Menemen, 87 ve 90’da iki gol atıp Kırmızı Grup’ta liderliğini sürdürüyor. Mübarek sanki İstanbul Borsası gibi. Yürek mi dayanır bu mücadeleye. Menemenspor aldığı bu galibiyetle hem liderliğini perçinledi hem de Afyon maçını taçlandırdı. Bu hafta sahasında Keçiören, haftaya da Hatay deplasmanı var. Alınacak galibiyetler sonrası Menemen büyük avantaj yakalayabilir. Tünelin ucunda ışık göründü demiştik ya galiba oluyor.

Haberin Devamı

Mehmet Demirtaş: Menemen Belediyespor Kastamonu deplasmanında son 15 dakikalık bölümde geriden gelerek attığı 3 golle 3 puanı hanesine yazdırmayı başardı. En yakın rakibine 4 puan fark atarak liderliğini sürdürdü. Geriye sadece 10 hafta kaldı. 32. hafta oynanacak Bucaspor maçınında İzmir’de oynanması sebebiyle evinde oynayacakmış gibi düşündüğümüzde 4’ü deplasman 6’sı kendi evinde oynayacağı karşılaşmalar kaldı. Bu haftaki rakip Keçiörengücü. Alınacak galibiyet ve ardından en yakın takipçisi Hatayspor deplasmanından alınacak puan ve puanlar ile bana göre şampiyon belli olacak. O yüzden rehavete kapılmadan maç maç düşünerek hareket edecek. Suat Hoca’nın öğrencilerine teknik ve taktisel motivesi ile Menemenspor’un bu sene bir üst lige çıkacağından şüphemiz yok. Dileğimiz şuan ki mücadele ve kazanma arzusundan taviz vermemesi.

Liderler İzmirden

Son düdüğe kadar umudunu yitirme

Bülent Buda: Çok kötü. 17. sıraya indiler. Haftaya Gümüşhane, silkelensinler artık. Gümüşhane’den gelen giden puan alıyor. Yenebileceklerine inansınlar. Vazgeçmek, umutsuzluğa kapılmak yasak. Karşıyakalıya bu yakışır. Futbolcuların yanında durulacak zaman. Onların özgüvene desteğe gereksinimi var. Yıkıcı eleştiriyle bir yere varamayız. Birbirimize dayanma, birbirmizden güç aktarma sürecindeyiz. Bu iş bitti demek kolay. Önemli olan hayır bitmedi diyebilmek.

Fatih Tanfer: Karşıyaka, Pendikspor deplasmanında 1-0 öne geçtikten sonra 3-1’lik yenilgiyle yine puansız evine döndü. Maç sonrası Karşıyakalı kongre üyesi bir dostum, ‘İyi yönetim ve iyide bir hoca geldi, umutluyuz diyorsunuz. Hala puan alamadık’ dedi. Bende cevabı verdim. Genel Kurul üyesisin. Kulübün içinde bulunduğu durumu en iyi bilen sizlersiniz. Ne yapalım yani? Umutsuzluğamı sevkedelim. Gerçekleri duymak istiyorsan artık bu haftaki alınan sonuçlardan sonra Maraş ve Karamgümrük’ün puanı 26, Zonguldak’ın 28. Futbol mucizesi olmazsa 3’ü Egeli Karşıyaka, Fethiye, Nazilli ile Silivri arasında kümede kalma mücadelesi olacak. (Alacakları olumsuz sonuçlara göre Maraş, Karagümrük ve Zonguldak’tan bi takım daha eklenirse 5 takım arasında geçer) İşte doğrusu bu. Yanlış mı söylüyoruz? 10 maç ve ortada 30 puan var. Son düdüğe kadar futbolun güzelliği ve özelliği gereği umut kesilmez.

Mehmet Demirtaş: Pazar günü İzmir Atatürk Stadı’nda gözümüz Altay-Konya Anadolu Selçukluspor karşılaşmasındayken, kulağımız İstanbulda Pendikspor’a konuk olan Karşıyaka’daydı. Daha 2. dakikada Karşıyaka’nın genç oyuncusu Doğukan’ın gol haberini aldık ve hadi Kaf Kaf 3 puanı al gel diye dilekte bulunduk içimizden. Ancak 90 dakika sonunda rakibine 3-1’lik skorla boyun eğdiğini görmek gerçekten çok üzücü oldu. Bu genç arkadaşlara kızamıyoruz. Onlar var güçleriyle mücadelelerini veriyorlar. Bugünlerde takımın Can Erdem ve Ali Say gibi oyunculara büyük gereksinimi var. Ancak ne yazık ki sorumsuzluk sahibi geçmiş yönetim yüzünden o oyuncularda elden kaçtı. Günümüze dönersek daha hiçbir şey bitmiş değil. Bitime 10 hafta kaldı. Alınacak puan ve puanlar var. Son düdüğe kadar hala umut var.

Liderler İzmirden
Artık devamı gelsin Bucaspor!

Bülent Buda: Mersin’deki farklı skor şaşırtıcı değil. Normal. Kazanılması gereken maç haftaya. İnegöl iyi bir takım. Buca’da kendi alanında kaybetme sorununa son vermek gerekiyor. Ligde tutunmanın koşulu Arena’daki maçları kazanmak. Başka çıkış yolu yok..

Fatih Tanfer: Mersin deplasmanı 20 dakika gol ve golcü İlyas 5 golle öne çıkıyor. Bu maçın ne önemi var. Zaten Mersin düşmüş denilebilir. Hiç de öyle değil. Aldığı bu galibiyetle 23 puanla 14. sıraya yerleşti. Düşme hattının 4 puan üstüne biraz nefes aldı. Ancak artık başta evinde maç kaybetmemeli. Futbolda heyecan ve gerilim ölçüsünde olduğu zaman çok iyi ancak ölçü kaçarsa Buca’da olduğu gibi her hafta stres Bucalıları da yoruyor. Bu haftaki rakip Play Off yarışında olmak isteyen İnegölspor. Bucaspor’u seviyoruz diyen herkes statta yerini almalıdır.

Mehmet Demirtaş: Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup’ta Bucaspor küme düşmesi kesinleşen Mersin İdmanyurdu’nu deplasmanda Emre Özkan ve golcüsü İlyas’ın attığı 5 golle mağlup etti. 23 puanla 17. sırada yer alan Bucaspor son iki maçta Tokatspor ve Sarıyer’e yenildi, rakipleri Tuzlaspor ve Bodrumspor’un puan kaybettiği haftada derin bir nefes alan Bucaspor’un kalan haftalarda fikstrü çok zorlu. Bu haftaki rakibi Play Off mücadelesi veren İnegölspor. Sarıyer ve Tokatspor gibi takımlara mağlup olan Bucaspor’un puan kaybetme lüksü kalmadı. Evinde her maçı kazanmak zorunda. Gerçekleri konuşmak gerekirse Mersin İdman Yurdu farklı galibiyeti Bucalıları yanıltmamalı. Rakip zaten -18 puanla ligin dibine demir atmış durumda. Ancak tabikide 6 gollü alınan 3 puan gençlerin moral motivasyonu açısından harika oldu. Kalan haftalarda Bucaspor sevdalıları tek yürek olarak, İnegölspor karşılaşmasından başlayarak son düdüğe kadar takımlarının arkasında itici güç olmak zorundalar. En azından son haftalara bırakmadan bunu yapmalılar. Bu hafta alınacak puan ve puanlar Bucaspor’un bu ligde kalışının habercisi olacaktır. Şansları bol attıkları gol olsun.