Ege Liderler, koltuğu kaptırdı!

Liderler, koltuğu kaptırdı!

05.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

TFF. 2 Lig’de gruplarında lider olan Menemenspor ve Altay koltuğu aynı hafta kaptırdı. Kalan maçlara odaklanacaklarını söyleyen İzmir ekipleri, yeniden zirveye çıkma hesabı yapıyor

Liderler, koltuğu kaptırdı

Bülent Buda: Fatih’in geçen hafta pek sevdiği ‘Motivasyon’ işe yaramadı. Çoğu zaman buz üstüne karalanan yazılardır bizim yorumlar. Bazen işe yaramaz. Yine Fatih’in maç öyküsünde vurguladığı kahr dakikaları. Okuduk hayıflandık. Tek farkla öndesiniz ilk yarıda 5 net pozison göle dönüştürülememiş. 46’da rakip 10 kişi kalmış. Bir eksikle direniyor, savaşıyor. Menemen’de kaçırmayı sürdürüyor. Yetmiyor üstüne 70’den sonra el frenini çekip olayı rölantiye alıyor. O koşullarda rakip geliyor golünü çakıyor. Ardından elbette telaş. Eyvah gidiyor 2 puan. Ve gerçekten de gidiyor. Hadi bizim motivasyon havaya karıştı buhar oldu. Ya Suat Hoca’nın ki oda mı işe yaramadı.

Haberin Devamı

Ders çıkarılmalı

Fatih Tanfer: Bülent Abimin bıraktığı yerden devam edeyim. Biz oyun alanında gördüklerimizi yorumlarız. Afyon maçından başlayarak Menemen’in ne oynadığını çok iyi biliyordum. Motivasyon lafımızın gayeside oydu. Takımı ve teknik heyeti üzerek işin kolayını seçmedik. Çünkü ortada bir emek vardı. Menemen halkı bunu istiyor Tahir Başkan ve ekibide 24 saatini en önemlisi yüreğini bu işe vermişlerdi. Gerçekci olayım sade suya trit yazı yazmayada gerek yok. Bu oyun anlayışıyla 10 kişilik rakibe puan kaybetti lafı işin kolayı. Orta alan Taşkın ve Murat’a kalmış. Sivas BLD geliyor 4 hücumcun ilerde. İstediği gibi rakip son 20 dakikada üstüne geldi. O arada Bayram son saniyede topu çıkarmasa puansız ayrılacaktı. Son 5 haftaya girerken herkes doğruların bilendiğini unutmasın. Kadro lühendisliği açısından başta Suat Hoca’nın bu maçtan çıkaracağı dersler var. Bu hafta rakip Tuzlaspor. Amacımız kırmak, dökmek değil. Ama iyi gitmeyen birşeyleri yazıyoruz, takımın teknik sorumlusuda çözümlerini bulmak zorunda. Her7şey yine Menemen’in elinde. Bütün maçlarını kazansın Şampiyon oluyor. (Ya Hatayspor’da kazanır diyenlere ikili averajda Menemen lider)

Haberin Devamı

Liderler, koltuğu kaptırdı
Mehmet Demirtaş: Ligin bitimine sadece 5 hafta kaldı. Kıran kırana geçen koca bir senenin sonuna yaklaştıkça 2. Lig kırmızı grubun üst ve alt sıraları adeta alev alev yanıyor. Hepimizin ortak fikri Menemenspor’lu oyuncuların maç maç düşünüp, moral ve motivasyonun tavan yapması, kalan haftalarda Menemen’in kaderini kendilerinin belirleyeceğini ezberlemeleri kaçınılmaz şart. Sarı lacivertli golcü kardeşlerime iki çift sözüm olacak. Gol atmak kadar attırmakta önemli kaldı ki artık her maç final havasında geçerken bencilliğe yer verilmemeli. Geri sayım başladı. Sıradaki rakip Tuzlaspor. Benim favorim Menemenspor. Bu sene bu takım bir üst lige çıkacak. Başka yolu yok.

Bülent Buda: Ağıt yakılacak zaman değil. Lig bitmedi, sürüyor. Yarış soluk soluğa ayakta kalan ipi göğüsleyecek. Oynanan maçların ardından konuşmak yorgunluk oluyor. Geleceği düşleyenler, eyleme dönüştürenler başarır. Altay nicelik, nitelik olarak güçlü, değerli bir oyuncu topluluğu. Şampiyonluğa odaklanmış başkan ile arkadaşları. Bu duyguların uçarı kaçarı olmaz. Odaklanma herşeydir. Başarı cesaretini göstermek kendini aşmaktır. O güç bu takımda var. ‘Aynı formayı giyerek değil, birlikte terleyerek takım olunur’ demiş bir futbol adamı. Siyah beyazlıların takım olduğunu düşünüyorum.

Haberin Devamı

Kaderin cilvesi

Fatih Tanfer: Beyaz grupta da şampiyonluk yarışı ve kümede kalma mücadelesi son hızıyla devam ediyor. Bu mücadeleye hakikatten yürek dayanmaz. Herkesin nefesi birbirinin ensesinde. Altay Bandırma’da hem puan kaybetti hemde liderliği herhalde herşey 34. haftadaki son düdükte belli olacak. Son 5 haftada heyecan dorukta. Ancak kadere bak. Altay’ın bu haftaki rakibi Karşıyaka. Biri yukarı çıkmak için, biride bir alt lige düşmemek için mücadele ediyor. Bu hafta dramatik bir mücadeleye şahit olacağız. Altay açısından oyun anlayışı, bu ligin üstündeki etkili oyuncuları ile güçlü bir takım. Doğruları yapıp şampiyonluğa ulaşmaları için üst düzey motivasyon ve seyirci desteği şart.

Haberin Devamı

Toparlanın artık

Mehmet Demirtaş: Altay’ın oynadığı futbol hakkkında haftalardır yazıyorum. Bizler gördüğümüz ve tespit ettiğimiz sorunları buradan işaret ediyoruz. Söylediklerimiz kimi kesimi rahatsız ediyor. Ancak unutulan birşey var en az bizlerde güçlü yönetimi ve zengin oyuncu kadrosuyla Altay’ın biran evvel bir üst lige çıkmasını yürekten istiyoruz. Gelelim bu hafta sonuna. Derbi Ne Olur? Pazar günü 2. Lig Beyaz Grupta İzmir derbisinde Altay ile Karşıyaka karşı karşıya gelecek. Altay için iki hafta önce uzun bir yazı kaleme aldım. Maalesef o günden bu yana Siyah Beyazlı takımda en ufak bir kıpırdama olmadığı gibi gidişat daha da kötüye gidiyor. Altay, geçtiğimiz hafta Bandırmaspor deplasmanından 1-1 beraberlikle döndü. Tabii ki zor deplasman, alınan 1 puanı küçümsemiyorum ama oynanan futbol maalesef tat vermiyor.. Siyah Beyazlı takımın hala şampiyonluk şansı var ama bu tempo, bu futbol anlayışıyla bu iş çok ileriye gitmez. Umarım sezon sonunda ben haksız çıkarım ama Altay’a galiba Play Off yolları gözükecek.

Haberin Devamı

Liderler, koltuğu kaptırdı

Son duduge kadar devam!

Bülent Buda: Nihayet 4 gollü galibiyet. Haftalardır kaçırdıklarını Nazilli’ye saklamışlar sanki. Bir işe yarar mı? Neden yaramasın ki! Matematik her olasılık var diyor. Talihsizliğe bakın ki haftaya İzmir derbisi. Karşılaştıkları ortama bakın. Canınızın sıkılmaması elde değil. Türkiye liglerinin uzun yıllar en renkli, güçlü takımları nerede, niçin yarışıyorlar? Ağlamakla, gülmek arasında sıkışıp kaldım.

Fatih Tanfer: İkinci yarının başından itibaren Karşıyaka’nın her maçta mücadele gücünü, hırsını kısaca ruhunu sahaya yansıttığını belirtmiştik.Haftalardır yenilen son dakika golleriyle hep üzüntü yaşadı. Maçın başından itibaren akıllı ve doğru oyun planıyla oynadı. En önemlisi disiplinliydi.Hakan Kuş ve Batdal attıkları 2’şer golle 4-1 gibi farklı bir sonuçla umutlandı. Bu hafta Altay’la müthiş bir derbi var. Herkese kolay gelsin...

Mehmet Demirtaş: Küme düşmeme mücadelesi veren iki Ege takımı. Karşıyaka ve Nazilli Belediyespor karşı karşıya geliyor. Haftalardır galibiyete hasret kalan Kaf Kaf sonunda Nazilli’ye patlıyor 4-1 karşılaşmayı kazanıyor. Yeşil kırmızılı gençler muhteşem performansıyla göz doldurdu. Karşıyaka için ne yorumda bulunsam gerçekten benim için de çok güç bir durum. Asırlık çınar Karşıyaka, gelecek sezon büyük ihtimalle 3. Lig’de mücadele edecek. Acı ama gerçek. Artık geçmişe değil geleceğe bakmak gerekir. Bu haftaki derbide Altay’ın, Karşıyaka önünde işi zor olacak. Eğer yeşil kırmızılı ekip geçtiğimiz gün Nazillispor karşısında gösterdiği futbolu, Altay’a karşı da oynarsa Kaf Kaf’ın galibiyeti hiç de sürpriz yaratmaz.

Liderler, koltuğu kaptırdı
Buca’nın zorlu yolculuğu başlıyor

Bülent Buda: Kendi alanında son saniye gelen eşitlik golüne bayram yapmak yadırganacak değil sevinilecek bir dışa vurum. Yadırganacak olan en yakın rakibinden 7 puan öndeyken nasıl ne oldu da kafa kafaya geldiler. Fatih Tanfer bu meselelerin puansal, olasılık hesapları yapmada 1 numara. Benim yaşım müsait değil. Yorgunluk yapıyor o ince hesaplar. Lakin Önlerindeki maça baktım haftaya Bodrum’a gidiyorlar. Bodrum maşallah açıldı kendine geldi. Ne olur bu maçın sonucu diye sormayın. Bilmiyorum!

Fatih Tanfer: Bülent Abim lütfetti pası bana attı. Herkesin bilmesi gerekenleri puan cetvelindeki durumu 7 puan öndeykende yazdık. Tehlikeyi sever ama bu kadarıda fazla dedik. Biz sadece tespit ediyoruz. Ve şimdi 28 puandasın bu haftaki rakibin aynı puandaki Bodrumspor. Elbette Tuzlaspor ve Amed Sportif’de bu yarışın içinde. Ancak sen evinde maç kazanamıyorsun. Haftalarda evvel dedik ya Bucaspor heyecanı ve heyecan yaşatmayı sever diye. Bu kadarı da fazla.

Mehmet Demirtaş: Bucaspor, son 4 maçta 10 puan kaybetti. Bodrumspor’un Tuzlaspor’u yenmesiyle aradaki puan farkı kapandı, eşitlik sağlandı ve bundan sonra çok daha zorlu bir yolculuk başlıyor Bucaspor için. Son üç sezondur küme düşmeme mücadelesi veren sarı lacivertlilerin tek kurtuluş yolu geçmişte olduğu gibi bugün ve kalan 5 haftada sarı lacivertli renklere gönül vermiş vefakar taraftarı, futbolcuları ve yöneticileri daha fazla kenetlenecek, daha fazla birlik beraberlik sağlanacak. Çünkü bu işin başka yolu yok. Kısaca başka BUCASPOR YOK....