Ege “Liman taransa İzmir tutulmaz”

“Liman taransa İzmir tutulmaz”

29.09.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sektör Tanıtım Günleri’nde konuşan Lucien Arkas, “Körfez taranırsa bu kent uçar” derken, Yüngül İzmir’de iş yapmanın zor olduğunu söyledi

“Liman taransa İzmir tutulmaz”

Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) tarafından 5. Sektör Tanıtım Günleri ve İş Zirvesi’nde konuşan iş dünyanın önde gelen isimleri, önemli mesajlar verdi. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz, 2012’de büyümenin yüzde 4 olacağını öngördü. Zirveye katılan Vestel İcra Kurulu Başkanı Ömer Yüngül, İzmir’de iş yapmanın çok zor olduğunu söyledi. Alsancak ve Çeşme’de iki ayrı projeyi hayata geçirmek istediklerini ancak hayata geçiremediklerini anlatan Yüngül, “Patronum Ahmet Nazif Zorlu bana bu konuda bana ‘İzmir ile ilgili bir şey söyleme. Kendi yağımızla kavrulalım. İzmir’de hoşgörü var ama iş yapılamıyor’ dedi. İzmir, kendi ayağına kurşun sıkıyor” ifadelerini kulandı.

Haberin Devamı

Körfez taranmalı
Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas ise şunları söyledi: “İzmir Alsancak Liman ihalesini almak için şirket kurmak istediklerinde işadamlarının ‘O varsa ben yokum, şu varsa ben olmam’ dediler. 90 işadamını bir araya getirdim. Körfez’in mutlaka taranması gerek. Limanımızı geliştirmeliyiz. Körfez taransa, liman gelişletilse, İzmir’i kimse tutamaz.”

130 milyon dolar

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, İzmir’e 2 yılda 130 milyon TL’lik yatırım yaptıklarını söyledi. İzmir’deki teknolojik altyapıyı yeniledikle-rini açıklayan Timuray, “Ulusal data merkezini İzmir’de kurduk. Çiftçilerimiz için Mobil Tarım Projesi başlattıklarını açıkladı. İzmir’e yeni projelerle geleceğiz” dedi.