Ege Lise mezunu işsiz 40 kadın aranıyor aranıyor

Lise mezunu işsiz 40 kadın aranıyor aranıyor

12.11.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yaklaşık dört yıl önce, İzmir’in ilk işkadınları derneği olarak kurulan İzmir İş Kadınları Derneği (İZİKAD) yeni projeler başlatıyor.

Lise mezunu işsiz 40 kadın aranıyor aranıyor

İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Candan Çilingiroğlu, dernek bünyesindeki iş kadınlarının da istihdama katkıda bulunmak için özel çalışmalar yaptıklarını söyledi.
En önemli projelerini “Meslek Edindirme Projesi”ni olarak anlatan Çilingiroğlu, “Bu kapsamda derneğimiz tarafından 20 işsiz kadınımızı aşçılık mesleğinde, 20 işsiz kadınımızı da servis elemanı mesleğinde, 24 hafta 800 saat eğitimden geçirrerek işe yerleştirmeyi amaçlıyoruz” diye konuştu. Projeyi İŞKUR desteği ile hayata geçireceklerini belirten Çilingiroğlu, altı aylık eğitim sonucunda 17-35 yaş arası lise mezunlarının İZİKAD üyeleri ve diğer işverenler tarafından istihdam edileceği garantisi verdiklerini belirtti. Kursa katılacak kadınlara günlük 15 TL ücret de verilecek.

Haberin Devamı

3 projeye öncelik
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğu, İzmir’de kent dönüşümü projeleri arasında önceliği Ege Mahallesi, Cennetçeşme ve Gaziemir Emrez Mahalleleri’ne verdiklerini söyledi. Başkan Kocaoğlu, Kadifekale’deki 2 bin 508 konutun Uzundere’ye taşınmasını içeren kent dönüşüm projesinin Türkiye’nin belki de karşılıksız para harcanarak 1 lira dahi geri dönüşü olmayan tek kent dönüşüm projesi olduğuna dikkat çekti.?Kocaoğlu, Ankara’dan onay beklediklerini vurguladı.


Ege Tıp’ta dümene Özkahya geçti
Türkiye’nin en önemli sağlık kurumlarından biri olan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Hastane yönetiminde patronlar değişti. Tıp eğitiminde Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu, sağlık hizmetlerinde başhekim olarak Prof. Dr. Mehmet Özkahya dümene geçti. Prof. Dr. Kumanlığı kurmaylarını belirledi. Bor’la birlikte görev süreleri dolan Prof. Dr. Yemiş Kirazlı (Fizik Tedavi) ile Prof. Dr. Münevver Erdinç’ten (Göğüs Hastalıkları) boşalan dekan yardımcılıklarına; Kalp Damar Cerrahisi’nden Prof. Dr. Tahir Yağdı ve Gastroentoroloji Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Ahmet Aydın getirildi.
Üç yıllık görev süresinin yeniden görev almayacağını belirtip aniden görevden ayrılan Başhekim Prof. Dr. Necil Kütükçüler’in yerine de yardımcılarından Prof. Dr. Mehmet Özkahya (Nefroloji) atandı.
NESRİN COŞKUN İzmir DHA

Piri Reis’in KDV’si silindi
Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü’ne bağlı sismik araştırma gemisi Piri Reis’in ekipman sorunu çözüldü.Enstütü Müdür Yardımcısı Prof. Doğan Yaşar, gemi Akdeniz’de olduğunda ekipmanları teslim aldıklarını belirterek, “200 bin liralık KDV’den muaf tutulunca ana makinesi ile iki jeneratörü Urla’ya getirdik.” dedi.