Ege Lösemili Aziz’e hayat sigortası

Lösemili Aziz’e hayat sigortası

04.08.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kuluç ailesinin lösemi hastası oğlu Aziz, durdururlan hastalığı nüksetmesi durumunda kardeşi Ümit’ten alınan kök hücre ile hayata tutunacak

Lösemili Aziz’e hayat sigortası

Denizli’de lösemi hastası 7 yaşındaki Aziz Kuluç, 4 yıldır gördüğü kemoterapi tedavisiyle hastalığının ilerlemesini durdurdu. Her ay kontrol edilen Aziz’in hastalığı tekrar ederse, kardeşi 2 yaşındaki Ümit Muhammet’ten alınan kök hücre nakli yapılacak. Fatih Mahallesi’ndebir apartmanın bodrum katında yaşan Süleyman (34) ve Mutlu (27) Kuluç çiftinin oğlu Aziz’e, 3 yıl önce lösemi teşhisi konuldu.

Doktorlar önerdi ikinci çocuğu yaptılar
Bir otelde bulaşıkçılık yapan baba Süleyman Kuluç, oğlunu her ay İzmir Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne kemoterapiye götürdü. Aziz’e ilik nakli için anne, baba ve yakınlarından örnekler alınmasına rağmen hiç birinin dokusu uyuşmadı. Doktorlar, Kuluç çiftine kardeşinden ilik nakli yapılabilmesi için çocuk yapma önerisinde bulundu. Süleyman-Mutlu Kuluç çifti, oğullarının tedavisi için bir bebek daha yaptılar ve 2 yıl önce doğan bebeğe Ümit Muhammet ismini verdiler. Ümit Muhammet’in göbek bağından alınan kök hücre ağabeyi ile 6’da 4 uyum sağladı. Ancak kemik iliği uyum sağlamadığı için ilik nakli yapılamadı. Aziz’in tedavisi sürerken, hastalığında yavaşlama görülmeye başlandı. Hastalığın tekrar nüksederse kök hücre nakli düşünülüyor.