Ege ‘Maaşallah’a hücum!

‘Maaşallah’a hücum!

05.12.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

Özel günlerin vazgeçilmez hediyesi çeyrek altın fiyatları 97 TL’yi bulunca vatandaşta da sektörde de arayışlar başladı.

‘Maaşallah’a hücum

İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Mevlüt Özer, “Fiyatı 100 TL’ye dayanan çeyrek altını orta gelirli vatandaş nasıl alsın?” diye sordu, şöyle dedi: “40 yıl önce yakınlarımıza taktığımız, fiyatları 25-30 TL arasında değişen ‘Maaşallah’lar vardı. Fiyatlar daha da artarsa onlara dönülecek.”

‘Uzmanlara göre hala ucuz’
Batı Anadolu Sanayicileri ve İşadamları Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Porsuk da ilk defa yükselişin olduğu bir dönemde altın alımlarının devam ettiğine dikkat çekti. Porsuk, “Bunu çok yadırgamadık. Çünkü uluslararası borsalarda görevli uzmanların yaptığı hesaplara göre altın hala ucuz kalıyor. Altın, kendine özgü fiyatlaması olan bir alım-satım aracı” diye konuştu.
Hüseyin Porsuk, fiyatların yükselmesine rağmen altına talep olmasının bir başka nedenini ise altın fiyatlarının artmaya devam edeceği yönündeki öngörü olarak açıkladı. Faize kıyasla altın kazancının cazip hale geldiğini ifade eden Porsuk, “Bir ekonomist, çeyrek altının 150 TL’ye çıkacağını söyledi. Faizlerin yüzde 8 gibi getirisinin olduğu dönemde yüzde 50 gelir sağlayacak bir tasarruf aracı vatandaşa cazip geliyor” dedi.