Ege Mahkeme, Mahmut’ları karıştırdı

Mahkeme, Mahmut’ları karıştırdı

05.04.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun çete lideri olarak yargılandığı 130 sanıklı dava, ilginç bir yanlışlıkla başladı.

Mahkeme, Mahmut’ları karıştırdı

Mahkeme, otopark ihalesine fesat karıştırmak suçundan gözatına alınan ve tutuksuz yargılanan DİSK 3.Nolu Şube temsilcisi Mahmut Çelik’in yerine, İstanbul’da yaşayan ve hiç İzmir’e gelmediğini belirten muhasebeci Mahmut Çelik’e iddianame gönderdi. Bir ay önce aldığı iddianamede adını görünce şok yaşayan ve uykuları kaçan Mahmut Çelik, nereye başvurduysa derdini anlatamadı. Mahkeme kalemi görevlilerininin “Duruşmaya gelmek zorundasınız” cevabı üzerine muhasebeci Mahmut Çelik, duruşmadan bir gün önce avukatı ile İzmir’e geldi.

Hakim karşısında 2 Mahmut
Duruşma günü gerçek sanık Mahmut Çelik ile yanlışlıkla iddianamenin gönderildiği Mahmut Çelik duruşma salonuna birbirlerinden habersiz girdi. Yoklama sırasında Mahmut Çelik adı okunduğunda gerçek Mahmut Çelik ile olayla ilgisi bulunmayan Mahmut Çelik elini kaldırdı. Gerçek sanık Mahmut Çelik’in kimlik bilgileri yerine, olayla ilgisi olmayan Mahmut Çelik’in kimlik bilgilerini zapta geçti. Gerçek Mahmut Çelik, yaşanan yanlışlıktan dolayı bir kelime bile ifade veremedi. Duruşma sonrası İstanbul’dan gelen Mahmut Çelik’i misafir eden sendikacı Mahmut Çelik, “Duruşma salonuna bile zor girdim. Ben Ardahan’lıyım. Adı ve soy adı benzeyen bu arkadaşımızda Ardahan’lıymış. İsimin benzerliğinin yanı sıra memleketli çıktık. Anne ve baba isimleri farklı. Bu yanlışlık nasıl yapıldığını bende anlamış değilim” dedi.