Ege ‘Mali disiplin sürmeli’

‘Mali disiplin sürmeli’

27.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

‘Mali disiplin sürmeli’

Faiz oranlarının sabit tutulması açıklamasının ardından istikrar vurgusu yapan İTO Başkanı Mahmut Özgener, “Mali politikaların devam etmesi gerekiyor” dedi.

Haberin Devamı

MERKEZ Bankası Temmuz Ayı Para Politikası Kurulu Toplantısı’ndan piyasaların beklentilerinin aksine faiz oranlarının yüzde 17.75’te sabit tutulması yönünde çıkan kararı değerlendiren İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, istikrar ve mali disiplin vurgusu yaptı. Özgener, “Türkiye’nin ekonomik anlamdaki başarısı, bütçe açığı ve kamu borç stokunun milli gelire oranının AB ülkelerinin birçoğundan iyi olmasında yatıyor. Ekonominin istikrarı için mali politikaların devam etmesi gerekiyor. Mali disiplinin sürdürülebilirliği yaşamsal derecede önemli” şeklinde konuştu.

‘Yol haritası olacak’

İş dünyası olarak ağustos ayında açıklanması beklenen Orta Vadeli Mali Plan’ın içeriğine odaklandıklarını da belirten Özgener, “Yeni Orta Vadeli Programı herkes kendine yol haritası olarak alacaktır. Türkiye ekonomisinin acil ihtiyaçlarına yönelik gerçekçi politikaların ve eğitim, yargı, vergi, üretim gibi alanlarda yapısal reformların hayata geçmesi için, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte kararların hızlı alınacak olması önümüzdeki dönemde bir fırsat olabilir” dedi. -İZMİR DHA