Ege Mali tablo meydanda

Mali tablo meydanda

29.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Mali tablo meydanda

Şeffaflık örneği sergileyen Bornova Belediyesi, beş yıllık mali tablolarını kentin değişik noktalarındaki ekranlarında ve sosyal medyada vatandaşa sundu.

Mali tablo meydanda

Haberin Devamı

Beş yılda 229 milyon 731 bin liralık fiziki, kültürel, sağlık, ve sosyal yardım alanında yatırım yapan Bornova Belediyesi, şeffaflık konusunda da örnek oldu. Beş yıllık mali tablolarını belediyeye ait kentin değişik noktalarındaki led ekranlarda ve sosyal medyada vatandaşın bilgisine sundu. 2014 yılında 186 milyon 962 bin lira olarak yüzde 83,09 oranında gerçekleşen Bornova Belediyesi gelir bütçesi 2018 yılında 314 milyon 35 bin lira ve yüzde 94,01 gerçekleşme ile büyük bir artış gösterdi. Sayıştay Başkanlığı müfettişlerinin denetim raporunda da; Bornova Belediyesi’nin mali rapor ve tablolarının tüm yönleriyle doğru ve güvenilir bilgiler içerdiği vurgulandı. Ayrıca Bornova, İnsani Gelişme Vakfı’nın araştırmasına göre Türkiye’de “çok yüksek insani gelişme performansı” gösteren 30 ilçenin arasında yer aldı, beş yılda yedi sıra yükseldi.

Haberin Devamı

Vatandaş memnun

Bornova Stadı ile İzmir’in bu konudaki önemli bir sorunu çözüldü. Atatürk Spor Kompleksi salon sporlarının yeni adresi oldu. Son bir yıl içinde Dr. Sırrı Aydoğan Kültür Merkezi ile Pınarbaşı Kültür Merkezi ve Doğanlar Kültür Merkezi’ni vatandaşın hizmetine sundu. Ulaşım projeleri hem Bornova’nın hem de İzmir’in trafik yoğunluğunun azalmasında etkili oldu.

Led ekranlardan mali yapıyı inceleyen vatandaşlar hem gösterilen yüksek performans hem de şeffaf belediyecilik anlayışı nedeniyle memnuniyetlerini dile getirdi.