Ege Manisa’da hızlı tren tedirginliği

Manisa’da hızlı tren tedirginliği

09.02.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

MHP’li Manisa Belediyesi’nin şubat ayı meclis toplantısında hızlı tren konusunda tedirgin olduklarını söyleyen Başkan Cengiz Ergün, “Şu anki mevcut demiryolu hattı hızlı tren için kullanılacaksa Manisa’yı ikiye böler.

Manisa’da hızlı tren tedirginliği

Çünkü mevcut hattın aşağısında ve yukarısında yerleşim alanlarımız var. Bizim talebimiz çevre yolunun yanına hızlı tren için yeni bir demiryolu hattı yapılması” dedi.

Çevre yolu önerisi
Toplantıda şehir merkezinden geçecek olan hızlı tren konusu gündeme geldi. Başkan Ergün, hızlı trenin Ulaştırma Bakanlığı’nın projesine göre mevcut olan demiryolu ağından geçeceğini dile getirerek, “Şu anki mevcut demiryolu hattı hızlı tren için kullanılacaksa Manisa’yı ikiye böler. Çünkü mevcut hattın aşağısında ve yukarısında yerleşim alanlarımız var. Bizim talebimiz çevre yolunun yanına hızlı tren için yeni bir demiryolu hattı yapılması. Bu konunu yeniden değerlendirilmesini istiyoruz” diye konuştu.
Ak Parti Grup Başkan Vekili Ömer Çelik de “Bakanlık kamulaştırmanın uzun süreceğini düşünerek mevcut demiryolu hattın uygun gördü” dedi.