Ege Manisa’da, Muradiye Camii Allah’a emanet

Manisa’da, Muradiye Camii Allah’a emanet

24.08.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Mimar Sinan’ın Ege Bölgesi’ndeki tek eseri 600 yıllık Manisa Muradiye Camii’nin, paha biçilemeyen çinilerinin çalınmasının ardından yapılan güvenlik sistemi, restorasyon gerekçesiyle iki yıldır devreye sokulmadı.

Manisa’da, Muradiye Camii Allah’a emanet

İbadete açık olan camide, geceleri bekçi de bulunmadığını belirten Muradiye Camii İmamı Mehmet Turgut, “2008’de başlayan restorasyon çalışmaları hâlâ bitirilemedi. Biz de güvenlik sistemini devreye sokamıyoruz. Yeni bir hırsızlıktan korkuyoruz” dedi.

Haberin Devamı

İlik bağışçısından Simirna’ya ziyaret
Almanya’nın Berlin kentinde yaşayan 45 yaşındaki Kerolein Petzke, altı yıl önce iliğini verdiği lösemi (kan kanseri) Simirna Coşkun’u İzmir’in Selçuk İlçesi’ndeki evinde ziyaret etti. Sekiz yaşına gelen Simirna ile sekiz gün kaynaşan Petzke, “Aynı hastalık kimde olursa olsun yine yardım etmeye hazırım” dedi.
Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi aracılığıyla Almanya’daki bir ilik bankasında Simirna için uygun ilik bulunmuş, minik kız Almanya’ya gönderilmişti. Berlin’deki klinikte de Kerolein Petzke’den alınan ilik minik Simirna’ya nakledilmişti.

Foça’da, ayışığında 105 şişe kan alındı
Türk Kızılayı’nın gezici TIR’ı İzmir’in Foça İlçesi’ne geldi. Bir doktor ve üç hemşirenin görev yaptığı TIR’da kan alımı öğleden sonra başladı. Gündüz ilginin az olduğunu gören Kızılay yetkilileri kan alımını saat 23.00’e kadar uzattı. Akşam havanın biraz serinlemesi ve iftardan sonra yoğun bir ilgi yaşanan kampanyada 105 ünite kan toplandı. Kan bağışlayanlar, saat 23.00’e doğru “Mehtabı seyrederek kan vermek de başkaymış!” diye espri yaptı.

Haberin Devamı

Ödemiş’teki çağrıyı hayırseverler duydu
İzmir’in Ödemiş İlçesi’nde Emniyet Müdürlüğü’nün engelli çocuklar için yaptığı çalışmalar çerçevesinde, Üzeyir Korkmaz’a (10) tekerlekli sandalye hediye edilmesi sırasında altı araca daha ihtiyaç olduğunun söylenmesi hayırseverleri harekete geçirdi. Emniyet Müdürü Levent Akbaş, İstanbul’dan oto yedek parçacısı Kenan Diren’in haberi uçakta okuduğunu kaydetti, “Bursa’dan arkadaşı İbrahim Yavaş’ı ve İzmir’den Murat Hepberk’i telefonla aramış. Üç adet tekerlekli sandalyeyi arabaya koydukları gibi Ödemiş’e geldiler” dedi.

Durak’a ‘hastaneyi yenileme’ plaketiKarşıyaka Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, Kadın Danışma Merkezi ve Kent Konseyi-Kadın Meclisi üyeleri Devlet Hastanesi’nde iki odayı baştan sona yeniledi. Hastaların daha sağlıklı ortamlarda bulunarak bir an önce iyileşmesi amacıyla birimler, kendi aralarında anlaşarak hayırseverlerin de desteğini aldı ve odalara klima, iki televizyon, yatak örtüsü, çarşaf takımı, güneşlik, banyo perdeleri ile iki tekerlekli sandalye bağışladı. Başhekim Rahim Özdemir de, hastaneyi ziyaret eden Belediye Başkanı Cevat Durak’a katkılarından dolayı bir plaket verdi.

Haberin Devamı

Gaziemir’de 15 saat su yok!
“İzmir Banliyö Sisteminin Geliştirilmesi Projesi” kapsamında Gaziemir’de yapılacak yaya üst geçidi inşaatına engel olan 692 Sokak ile 305 Sokak kavşağındaki ana boru taşınacak. Bu nedenle, 9 Eylül Mahallesi’nde yarın 09.00-24.00 saatleri arasında su kesintisi yapılacağı belirtildi.

POLİSTE 24 SAAT
Kamyonet, sokakta oturan kadını ezdi Kadifekale’de saat 17.00’de 715/4 Sokak 31 numara önünde 35 DHV 26 plakalı kamyonetin geriye kayması sonucu sokakta oturan Ayşe Öztürk (77), aracın altında kalarak yaşamını yitirdi.

Halı sahanın beş topu kayboldu
Bergama İlçesi’nde İzmir Sokak’ta halı saha işleten Ender Gürkaş, saat 18.00 sıralarında polise giderek beş futbol topunun tesislerden çalındığını bildirdi.