Ege Marka kent için güçler birleşiyor

Marka kent için güçler birleşiyor

10.04.2018 - 01:37 | Son Güncellenme:

İzmir Başkanlar Kurulu toplantısında, şehrin kültür ve sanatta marka kent olması için tüm üye kurumlar ellerini taşın altına daha çok koymaya söz verdi

Marka kent için güçler birleşiyor

Kentin sorunlarının tartışıldığı İzmir Başkanlar Kurulu nisan ayı toplantısı, Başkan Aziz Kocaoğlu’nun da katılımıyla Swiss Otel’de gerçekleşti. Başkanlar Kurulu, sorunların çözümü için bütün kent dinamiklerinin birlikte hareket etmesi gerektiğini vurguladı.

Haberin Devamı

İnovatif tarım

Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı’nın (EGEV) sorunların çözümü için öncü olması gerektiğinin kararlaştırıldığı toplantıda, Genişletilmiş Başkanlar Kurulu’nun üç ayda bir kentin yönetici ve kanaat önderlerinin katılımıyla yapılması da gündeme getirildi.

Toplantıyı değerlendiren Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı (EGEV) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Susam, toplantının çok verimli olduğunu söyledi. Susam, “Ege Bölgesi’nde sürdürülebilir, inovatif tarım ve hayvancılığa yönelik olarak merkezi yönetim, İzmir Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere EGEV bünyesinde yer alan kurum ve kuruluşların organize edilerek ortak bir çalışma yapılması kararlaştırıldı. Ayrıca İKSEV Başkanımız Filiz Eczacıbaşı Sarper’de kurumunun faaliyetleri konusunda bir sunum yaptı. İzmir’in kültür ve sanat alanında potansiyelini kullanarak marka kent olması gerektiği konusunda görüş birliğine varıldı. Bu konuda Başkanlar Kurulu üyesi kurumlarda ellerini daha çok taşın altına koymaya söz verdi” dedi.

Haberin Devamı

Destek memnun edici

İzmir Kültür sanat ve Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Filiz Eczacıbaşı Sarper, “Vakfımız, Avrupa Festivaller Birliği’ndeki çalışmalarımız, Uluslararası İzmir Festivali ve 2018 Avrupa Kültürel Miras Yılı çerçevesindeki projelerimizi anlattım. İzmir’in “kültür ve sanat kenti” olarak markalaşması için harcadığımız çabaları Başkanlar Kurulu’nun desteklediğini görmek bize moral verdi” dedi.