Ege ‘Marmaris, maden kenti olmasın’

‘Marmaris, maden kenti olmasın’

30.12.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin doğa ve tatil cennetlerinden Muğla Marmaris’in yüzölçümünün yarısında maden aranmasına izin veren ruhsatların iptalini isteyen 11 kurum, bu amaçla, ilçenin en işlek noktasına dev pankart astı.

‘Marmaris, maden kenti olmasın’

Marmaris Kent Konseyi, Marmaris, İçmeler, Armutalan, Turunç, Beldibi belediyeleri, Güney Ege Otelciler Birliği, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği, Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği, Elektrik Mühendisleri Odası ve Rehberler Derneği’nce hazırlatılan ve Atatürk Meydanı’na asılan 21 metrekarelik pankartta, “Dört tarafı milli parklarla kaplı yeryüzü cenneti Marmaris’i, maden şehrine dönüştürmek isteyenlere karşı çıkıyoruz. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın, 42 ayrı noktada verdiği maden arama ruhsatlarının iptal edilmesini istiyoruz” yazısı yer aldı.Osmaniye Köyü’nde Mart 2008’de bir firmanın yürüttüğü manganez madeni rezerv araştırmaları sırasında kesilen kızılçamların fotoğrafının zemin olarak kullanıldığı pankartta, avuç içine yazılmış “Madene hayır” sloganı da kullanıldı.

İlçenin kendisi maden
Belediye Başkanı Ali Acar, “İlçemizin adının madenle değil, doğal güzellikleriyle anılmasını istiyoruz. Bu güzelliği hiçbir şeye değişmeyiz. Söz konusu ruhsatların iptalini sağlamak amacıyla yasal çerçeveler içerisinde sonuna kadar mücadele etmeye kararlıyız” dedi.
TÜRSAB Bölge Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Özbozdağ da, “Marmaris’te maden aramaya gerek yok. Marmaris’in kendisi maden. Marmaris, her yıl ülke ekonomisine 1 milyar doların üzerinde katkı sağlıyor. Bu destek şahıslara değil, 100’ü aşkın iş koluna, tüm ülke insanına ulaşıyor. Biz acenteciler, turizmi de kötü etkileyeceğini düşündüğümüz maden aramalarının yapılmasına karşıyız, karşı olmayı da sürdüreceğiz” diye konuştu.