Ege Mektup faturalarını ‘Gönüldaşlar ödedi’

Mektup faturalarını ‘Gönüldaşlar ödedi’

13.01.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Genel seçimlerde Bakanların gönderdiği mektupların parasını kimlerin ödediği tartışılırken AK Parti İl Başkanı Cihat Akay, İzmir’de 720 bin liralık seçim mektubunun faturasını gösterdi

Mektup faturalarını ‘Gönüldaşlar ödedi’

CHP İzmir Milletvekili Oğuz Oyan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın seçimden önce tüm seçmene PTT aracılığıyla mektup gönderip, bunun için 720 bin lira ödediğini, bu paranın nereden karşılandığını sormuştu.

SKM’nin faaliyetiydi
Bunun zerine AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, parayı Genel Merkez, milletvekili adayları ve parti gönüldaşlarının karşıladığını öne sürdü. Akay, PTT’ye ödediği 720 bin liralık faturayı göstererek, “25 Mayıs tarihinde PTT Genel Müdürlüğü’nün Bölge Müdürlüğü kanalıyla yapmış olduğumuz anlaşma gereği İzmir’de 2 milyon 904 bin 500 kişiye Bakan Yıldırım ve Bakan Günay’ın mektuplarını dağıttık. Bu dağıtımların ödemesi, 2 Haziran’da yapıldı. Bunun karşılığında da PTT’ye tarafımdan 720 bin lira ödendi. Seçimi koordine eden Seçim Koordinasyon Merkezi’nin yaptığı bir faaliyetti” diye konuştu.

Haberin Devamı

Siyasi malzeme yapmıyoruz
Akay, Oyan’ın Ak Parti’nin iç işleyişini siyaset malzemesi yaptığını öne sürerek, “Bu konular parti disiplini ve bizim siyaset anlayışımıza sığmayan konular”dedi. Akay, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın İzmir’de koyduğu yüzde 47’lik oy hedefi için de “Oyumuzu, yüzde 28’ten, 37’ye çıkardık. 47’ye çıkması daha kolay” dedi.