Ege Memoş Tantuni’nin lezzeti yayılıyor

Memoş Tantuni’nin lezzeti yayılıyor

23.05.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

1964 yılında tantuninin anavatanı Mersin’nin, Tarihi Büyük Hamam Sokağı’nda hizmet vermeye başlayan Memoş Tantuni’nin hikayesi, bugün altı şubeyle devam ediyor.

Memoş Tantuni’nin lezzeti yayılıyor

1964 yılında tantuninin anavatanı Mersin’nin, Tarihi Büyük Hamam Sokağı’nda hizmet vermeye başlayan Memoş Tantuni’nin hikayesi, bugün altı şubeyle devam ediyor. Eski milli basketbolcu Ömer Onan ile imzalanan ortaklık sonrası daha tanınır hale gelen Memoş Tantuni, 2019 yılında en çok franchise talebi alan markalar arasında yer alıyor. Babadan oğula geçen lezzeti, önce Türkiye’nin sonra da dünyanın farklı şehirlerine taşımak isteyen marka, yeni yatırımcılarıyla buluşmayı bekliyor. Memoş Tantuni’nin illere göre değişen franchise bedeli 50.000 ile 250.000 lira arasında değişiyor. Şubelere eğitim desteği veriliyor. Aylık cirodan ise yüzde 5 pay alınıyor.
Markanın hikayesi
Mütevazı bir kebapçı olarak hayatına başlayan marka, kurucusu Hasan Tahsin Yelkenaç’ın eti işleme tekniğiyle adını duyurdu. 1979 yılında ise oğulları Cengiz ve Mehmet Can’ın babalarına katılmaları markayı bugünlere getiren dönüm noktası oldu. Mehmet Can’a müşterilerin taktığı ‘Memoş’ lakabı markanın da adı oldu. Kurumsallaşan marka adını Memoş Tantuni olarak değiştirdi.